Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: Απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το σκάνδαλο Novartis

"Δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα της κατηγορίας για την οποία παραπέμπεται και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου" επισημαίνουν οι Δ. Παπαγγελόπουλος και Μ. Ροδουσάκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: Απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το σκάνδαλο Novartis eurokinissi

Αμέσως μετά την ενημέρωση των δικηγόρων για το περιεχόμενο του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση Novartis όπως έγραψε το dikastiko.gr, οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξέδωσαν ανακοίνωση.

Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου

EUROKINISSI

Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: Απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το σκάνδαλο Novartis

“Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες.

Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Novartis-ανατροπή

EUROKINISSI

Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3- 2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή, με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ