Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η πρώτη δήλωση μετά την μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ – Το ξέσπασμα της προφυλακισμένης αδελφής της – ΒΙΝΤΕΟ

"Δίνω μόνο μισό τοις εκατό στο ένα εκατομμύριο να αποδειχθεί ότι η Ρούλα σκότωσε Μαλένα και Ίριδα". Τι δήλωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κ. Ζάρδας.

NEWSROOM
Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η πρώτη δήλωση μετά την μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ – Το ξέσπασμα της προφυλακισμένης αδελφής της – ΒΙΝΤΕΟ

Για μια ακόμη φορά η Δήμητρα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε βέβαιη για την αθωότητα της αδελφής της Ρούλας την ώρα που τα στοιχεία του πορίσματος των ιατροδικαστών κάνουν λόγο ασφυκτικό θάνατο τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας κι ενώ η υπόθεση-θρίλερ στην Πάτρα έχει μπει στην τελική ευθεία.

eurokinissi

Πάτρα-Δήμητρα Πισπιρίγκου: Η πρώτη δήλωση μετά την μαραθώνια κατάθεση στη ΓΑΔΑ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην πρώτη δήλωσή της μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Τρίτη στη ΓΑΔΑ και στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είπε μιλώντας στο STAR, ότι «δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιχεόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσθέτει, μάλιστα, ότι «ακόμα και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πως ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη».

Παρά, δε, το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα που κατονόμασε την ασφυξία ως αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει ελάχιστες πιθανότητες αυτό να έχει γίνει από την αδερφή της.

eurokinissi

Πάτρα-Δήμητρα Πισπιρίγκου: Συστήνει… ψυχραιμία

«Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζήτησε, τέλος, «ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας»

Το ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νωρίτερα, μέσω του δικηγόρου της Κωνσταντίνου Ζάρδα ο οποίος μίλησε στο MEGA, ξέσπασε και η προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο κ. Ζάρδας μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

eurokinissi

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι πρώτοι ιατροδικαστές ενήργησαν συναισθηματικά και όχι επιστημονικά. Δηλαδή δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι μπορεί υπάρχει εγκληματική ενέργεια από τη μητέρα; Δεν ενεργεί έτσι ένας ιατροδικαστής. Μου προκαλεί ανασφάλεια δικαίου, δεν το δέχομαι», ανέφερε αρχικά.

«Επισκέφθηκα χθες την Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι, γιατί ενώ άκουγε όλη αυτή τη φημολογία περί ασφυκτικών θανάτων και εγκληματικής ενέργειας που να «φωτογραφίζει» προφανώς την ίδια, δεν ήθελε μέσα της να το πιστέψει. Θεωρεί ότι είναι μία υπερβολή των ΜΜΕ, δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό στην πραγματικότητα. Περίμενε ότι το πόρισμα θα βάλει ένα φρένο σε όλη αυτή την παραφιλολογία και όχι ότι θα ανατρέψει σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται, τις προηγούμενες εκθέσεις των επιστημόνων που εξέτασαν τα δύο νεκρά παιδιά»

»Μου δόθηκε η εντύπωση όταν την είδα ότι αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά, έχει μία εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω εάν μπορεί να «σηκώσει» αυτό που συμβαίνει τώρα. Δυστυχώς οι δικηγόροι είμαστε οι τελευταίοι που τα μαθαίνουμε, ενώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα μαθαίναμε τα στοιχεία της – υποτίθεται – μυστικής προδικασίας, είναι θλιβερό. Εμείς για να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν και μία νέα δικογραφία, θα γίνει μόνο εάν πρέπει να κληθούμε με την ιδιότητα του υπόπτου», συμπλήρωσε.

«Το πόρισμα δεν μπορεί να το αντικρούσει κάποιος μόνο με νομικό τρόπο, διότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι ιατρικής και ιατροδικαστικής φύσεως. Οι ειδικοί θα μας πουν εάν εδώ υπάρχει πεδίο αμφισβήτησης. Θα μας τα πουν εγγράφως, εάν μας πουν ότι εδώ υπάρχει κενό, ή χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, έτσι θα χαραχθεί η υπεράσπιση», απάντησε ο κ. Ζάρδας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά στην αποδοχή ή αμφισβήτηση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

EUROKINISSI

«Εάν οι τεχνικοί σύμβουλοι μας πουν ότι δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το πόρισμα, προφανώς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ιατρικά επιχειρήματα, ούτε έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε αντίκρουση ανύπαρκτη», επεσήμανε.

Πότε προβλέπεται να κληθεί η 33χρονη για κατάθεση Τέλος, ο κ. Ζάρδας, σχετικά με την κλήση της Ρούλας Πισπιρίγκου για κατάθεση, είπε πως, «εάν τα στοιχεία του πορίσματος είναι τέτοια που καταδεικνύουν με τόσο σαφή τρόπο εγκληματική ενέργεια, δεν χωρά αμφιβολία ότι σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ