Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δήμος Βύρωνα: Δικαίωση για 32 εργαζόμενους με σύμβαση ΙΔΟΧ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο δήμος υποχρεούται άμεσα να απασχολεί τους συμβασιούχους υπαλλήλους με καθεστώς Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμος Βύρωνα: Δικαίωση για 32 εργαζόμενους με σύμβαση ΙΔΟΧ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Eurokinissi

Με μία κρίσιμη όπως χαρακτηρίστηκε, απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαίωσε 32 εργαζόμενους, με συμβάσεις ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ, στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα και αναγνώρισε ότι, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συνδέονται με τον Δήμο με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το e-poli.gr, η απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι, ο Δήμος υποχρεούται άμεσα να απασχολεί τους συμβασιούχους υπαλλήλους με καθεστώς Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική γενικότερα για τους εργαζομένους με συμβάσεις ΕΣΠΑ, καθώς “δείχνει το δρόμο” και δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας, που εργάζονται συχνά επί πάρα πολλά χρόνια υπό ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, συνάπτοντας κατ’ επίφαση συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνήθως ανανεώνονται ακριβώς την επόμενη ημέρα από την ημέρα λήξης των προηγούμενων.

Με αυτήν την “πατέντα” εξασφαλίζεται από τη μία σε μεγάλο βαθμό, η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και καλύπτονται οι ανάγκες, από την άλλη όμως, δημιουργείται μία κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι μπορεί να εργάζονται ακόμα και για χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα της δεκαετίας υπό καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή τους ασφάλεια και τα δικαιώματά τους ως εργαζομένων.

Αρπαγή ανήλικης

freepik

Εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα: “Δικαίωση” χαρακτηρίζει την απόφαση ο δικηγόρος τους

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόσφατη εξέλιξη στην υπόθεση των συμβασιούχων ΕΣΠΑ του Δήμου Βύρωνα. Είναι μία εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειές τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά και τους μακροχρόνιους αγώνες τους, τόσο των συγκεκριμένων εργαζομένων όσο και όλων όσων εργάζονται με το ίδιο καθεστώς, ώστε να εξασφαλίσουν το αυτονόητο, δηλαδή την αναγνώριση των μακροχρόνιων και αδιάκοπων εργασιακών τους σχέσεων ως συμβάσεων αορίστου χρόνου με παράλληλη αναγνώριση και των δικαιωμάτων που συνοδεύουν τις συμβάσεις αυτές», ανέφερε ο δικηγόρος των εργαζομένων, Λάμπρος Ντουματσάς, στο e-poli.gr.

Πηγή: e-poli.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ