Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Απίστευτο: Δικάζουν χωρίς κλιματισμό στα Διοικητικά Δικαστήρια – Κραυγή απόγνωσης των δικαστών

Εργάζονται υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα και καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επί σειρά ετών αδιαφορία διασφάλισης κατάλληλων συνθηκών στα δικαστήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτο: Δικάζουν χωρίς κλιματισμό στα Διοικητικά Δικαστήρια – Κραυγή απόγνωσης των δικαστών

Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τους ειδικούς να συνιστούν την παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, τα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν μετατραπεί σε… χαμάμ. Αιτία η έλλειψη κλιματισμού με αποτέλεσμα δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι να είναι αναγκασμένοι να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Ευθείες βολές κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύει για την κατάσταση αυτή η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, δεδομένου ότι το πρόβλημα με τον κλιματισμό είναι γνωστό εδώ και μία τριετία και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Παράλληλα, όπως καταγγέλλει, τις τελευταίες εβδομάδες δεν λειτουργούν ούτε οι ανελκυστήρες.

“Υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, Δικαστικοί Λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι, καλούνται να εργαστούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε επταώροφα γυάλινα κτήρια, χωρίς κλιματισμό που δεν λειτουργεί επί τριετία, αλλά και χωρίς ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν επί εβδομάδες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επί τριετία ασχεδίαστη τακτική και επίμονη αδιαφορία του Υπουργού Δικαιοσύνης για τα προβλήματα λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων σήμερα ξεπερνά κάθε όριο ανοχής.

Υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, Δικαστικοί Λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι, καλούνται να εργαστούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε επταώροφα γυάλινα κτήρια, χωρίς κλιματισμό που δεν λειτουργεί επί τριετία, αλλά και χωρίς ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν επί εβδομάδες.

Αυτή είναι η «επόμενη εκδοχή της χώρας» και η «εικόνα της νέας Ελλάδας». Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση να επιδείξουν υπευθυνότητα και να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την λειτουργία της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ