Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΔΟΥ Χαλκίδας: Οι διάλογοι που “καίνε” το κύκλωμα – Στα χέρια της αστυνομίας το “τεφτέρι” της διευθύντριας – ΒΙΝΤΕΟ

Η ίδια αρνείται αυτά που της καταλογίζονται και υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα των υπολοίπων που την παρέσυραν στο ήδη στημένο παράνωμο κύκλωμα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΟΥ Χαλκίδας: Οι διάλογοι που “καίνε” το κύκλωμα – Στα χέρια της αστυνομίας το “τεφτέρι” της διευθύντριας – ΒΙΝΤΕΟ OPENTV

Μία φάμπρικα εγκληματικών πράξεων ξετυλίχθηκε στην ΔΟΥ Χαλκίδας με στελέχη της να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για εκβιασμούς και δωροδοκίες που απέφεραν κέρδη χιλιάδων ευρώ.

Με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η αστυνομία έχει στα χέρια της συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων αλλά και το “τεφτέρι” που φαίνεται η διευθύντρια να σημείωνε ονόματα “συνεργατών” και χρηματικά ποσά.

Οι επίμαχες συνομιλίες

Στο “φως” της δημοσιότητας φέρνει το OPEN έναν από τους διαλόγους που “καίνε” τα μέλη του κυκλώματος, ο οποίος πραγματοποιείται ανάμεσα στη προϊσταμένη κι έναν λογιστή που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες και παραδέχονται ότι ανοίγουν λογαριασμούς και ελέγχουν για το “νέο πελατολόγιο”.

  • Προϊσταμένη: Ο… έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
  • Λογιστής: Πόσα έχει;
  • Προϊσταμένη: 75.
  • Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.
  • Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
  • Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
  • Προϊσταμένη: Ναι έχει.
  • Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;

ΔΟΥ Χαλκίδας: Ο ρόλος της διευθύντριας

Τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πόσο καλά ήταν οργανωμένο το κύκλωμα, που δρούσε υπό τον αρχηγικό – σύμφωνα με τη δικογραφία – ρόλο, της διευθύντριας της εφορίας, η οποία όμως αρνείται τον ρόλο που της αποδίδεται.

Υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα των υπολοίπων που την παρέσυραν και είχαν ήδη στήσει παράνομο κύκλωμα. Εκείνη άρχισε να εργάζεται στη συγκεκριμένη ΔΟΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και, όπως ισχυρίζεται, τότε της είπαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση ότι «έτσι λειτουργεί η υπηρεσία» και ότι θα έπρεπε να συνταχθεί με τις παράνομες πράξεις τους.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται το τετράδιο όπου οργανωμένα “κρατούσε” ονόματα “συνεργατών” δίπλα από τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

ΔΟΥ Χαλκίδας: Επιχείρησαν αναλήψεις “μαμούθ” για να μην κατασχεθούν

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το dikastiko.gr, ποσό 100.000 ευρώ προσπάθησαν να σηκώσουν από τραπεζικούς λογαριασμούς κεντρικών κατηγορούμενων στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας πρόσωπα από το περιβάλλον τους, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης.

Παράλληλα, φέρονται να επιχείρησαν να κλείσουν τραπεζικούς λογαριασμούς με επίμαχα ποσά, που ελέγχονται πλέον για το εάν προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Με ακαριαίες κινήσεις ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα, Αντεισαγγελέας ε.τ., Χαράλαμπος Βουρλιώτης εξέδωσε διατάξεις με τις οποίες δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητη περιουσία 8 φυσικών και νομικών προσώπων (μεταξύ των οποίων είναι μία εταιρεία) που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ