Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Σ. Φάμελλος για ακρίβεια: “Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη Βουλή απολογούμενος και ελεγχόμενος “

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει έρθει για να τελειώσει αυτό που λέμε έγκλημα στο χώρο της υγείας», τι ανέφερε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον τομέα της Υγείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σ. Φάμελλος για ακρίβεια: “Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη Βουλή απολογούμενος και ελεγχόμενος “ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δριμεία κριτική άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Υπουργό Υγείας. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε «ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη Βουλή απολογούμενος και ελεγχόμενος» ενώ για τον κ. Γεωργιάδη υποστήριξε «έχει έρθει για να τελειώσει το έγκλημα στο χώρο της υγείας».

Μιλώντας για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «δεν έρχεται ο ίδιος ρωτώντας τη Βουλή ή την αντιπολίτευση, αλλά εισέρχεται στην αυριανή συζήτηση απολογούμενος και ελεγχόμενος».

Όπως είπε «ο ίδιος πρέπει να απαντήσει για βασικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης στην Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καθυστερήσει 70 ημέρες να έρθει στη Βουλή: «Το ερώτημα κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαρτίου. Υποβλήθηκε δεύτερο τον Απρίλιο και τελικά, επειδή δεν ερχόταν απάντηση στο ερώτημα, τελικά κάναμε την προ ημερησίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Έχουμε τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα”

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, ο πρωθυπουργός «πρέπει να έρθει να μας πει για ποιο λόγο η Ελλάδα είναι δεύτερη από το τέλος, φτωχότερη στην αγοραστική δύναμη χώρα της Ευρώπης» προσθέτοντας ότι «έχουμε τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και τη συζήτηση για την ακρίβεια υποστήριξε ότι «αντί να απαντήσει σε αυτά για τα οποία ελέγχεται, μας ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά για το ΦΠΑ» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έχει παραβιάσει τον προϋπολογισμό εσόδων που η ίδια νομοθέτησε στον περιορισμό του κράτους και έχει εισπράξει 4 δισεκατομμύρια το χρόνο παραπάνω από φορολογικά έσοδα. Δηλαδή μας ρωτάει που θα βρούμε κατά δήλωσή του 2,5 δις».

Ερωτηθείς τι αναμένει να γίνει στη Βουλή δήλωσε ότι αύριο (24/5)« δεν μπορεί να μας ρωτάει για δημοσιονομικό αποτύπωμα μια κυβέρνηση η οποία έχει εισπράξει ΦΠΑ».

Σχολιάζοντας την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ανέφερε ότι δεν αρκεί καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποιεί αυτά που έχει πει η Κομισιόν για τη μείωση του ΦΠΑ όταν ανέβηκαν οι τιμές. «Είναι υποκριτικό καθώς δεν υλοποιεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται πολύ πιεσμένος διότι όλη η κοινωνία ξέρει ότι είναι ευθύνη του η ακρίβεια».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι« οι πολίτες πάνω από 80% δηλώνουν ότι με βάση τις τιμές θα ψηφίσουν στις κάλπες. Γεγονός, που όπως είπε κάνει τον πρωθυπουργό «να φοβάται το “γράμμα” που θα του στείλουν οι πολίτες μέσα από τις κάλπες».

Σ. Φάμελλος για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης : “Είναι ασυνεπής”

Συνεχίζοντας τις επικριτικές αναφορές στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πώς ρωτάει ένα κόμμα για το πώς θα τηρήσουμε τους κανόνες όταν χρωστάει 500 εκατ.. Πρέπει να είσαι και λίγο συνεπής στη δική σου διαχείριση γιατί είναι μπαταχτσήδες τη Νέα Δημοκρατία βεβαίως έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες και τα έχουν πληρώσει δανεικά κι αγύριστα. Έχουν γίνει και σκάνδαλα επί σκανδάλων γι αυτά».

Ο κ. Φάμελλος με αφορμή τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων στη χώρα μας δήλωσε ότι «είναι ασυνεπής στην οικονομική πολιτική του ο κ. Μητσοτάκης» προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αριστεία στην οικονομία. «Δημιουργεί ένα κεντρώο προφίλ, αλλά έχει ακροδεξιά φράξια μέσα στη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε σχετικά.

Απαντώντας για τις αντοχές της οικονομίας τόνισε ότι πρέπει να έχουμε δημοσιονομικό προγραμματισμό με αφορμή την αναφορά του κ. Κασσελάκη στον 13ο και 14ο μισθό. «Εφτακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις πληρώνουν τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια δύο διυλιστηρίων. Εδώ υπάρχει συντελεστής φορολόγησης. Αν φορολογήσουμε για μία χρονιά, τα 2,6 δις υπερκέρδη του 2022 είναι σχεδόν δύο φορές ειδικός φόρος κατανάλωσης» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει όριο κέρδους σε κάποιους κλάδους που είναι κρίσιμοι για τη χώρα.

“Για κάθε πόρτα που περνάς στο Νοσοκομείο πληρώνεις κι ένα χαράτσι”

Αλλάζοντας θέμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μισθολογική πρόταση για μισθούς 2000€ στους γιατρούς και διερωτήθηκε: «έχει λεφτά για 2 διυλιστήρια η οικονομία μας και δεν έχουμε για τους γιατρούς;».

Επιπλέον, όπως είπε, «ο κ. Γεωργιάδης έχει έρθει για να τελειώσει αυτό που λέμε έγκλημα στο χώρο της υγείας. Έχει εισάγει μια πολιτική για κάθε πόρτα που περνάς στο νοσοκομείο να πληρώνεις και ένα χαράτσι» χαρακτηρίζοντας ότι η πρόταση για να αμείβονται οι δότες πλάσματος είναι ανθρωπιστικά και κοινωνικά απαράδεκτη.

Μάλιστα, όπως είπε, «έχουμε το μεγαλύτερο συντελεστή στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Πληρώνουμε οι πολίτες για να έχουμε την υγειά μας». Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης και στον τομέα της Παιδείας λέγοντας ότι δεν είναι κατά της αξιολόγησης αρκεί να μην αξιολογούνται μόνο οι δάσκαλοι αλλά και οι διευθύνσεις των σχολείων καταλήγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αξιολόγηση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ