Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΔΟΥ Χαλκίδας: Προφυλακιστέα κρίθηκε η Διευθύντρια και μία ακόμα υπάλληλος – Τα ντοκουμέντα κι οι συνομιλίες που “καίνε” το κύκλωμα

H διευθύντρια ισχυρίστηκε ότι τα ποσά που αναφέρονται στις συνομιλίες ήταν έσοδα της ΔΟΥ και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν της μητέρας της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΟΥ Χαλκίδας: Προφυλακιστέα κρίθηκε η Διευθύντρια και μία ακόμα υπάλληλος – Τα ντοκουμέντα κι οι συνομιλίες που “καίνε” το κύκλωμα eviathema.gr

Το κατώφλι του Ανακριτή πέρασαν σήμερα οι συλληφθέντες για την υπόθεση εκβιασμών στη ΔΟΥ Χαλκίδας προκειμένου να απολογηθούν , με τη Διευθύντρια και μία ακόμα υπάλληλο να κρίνονται προσωρινά κρατούμενες.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, η διευθύντρια ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι τα ποσά που αναφέρονται στις συνομιλίες ήταν έσοδα της ΔΟΥ και ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν της μητέρας της.

Τα νέα ντοκουμέντα

Στο “φως” της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες ντοκουμέντο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και καταγράφεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από την εφορία κρατώντας ένα φάκελο.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δημοσιεύει η kathimerini.gr, είναι ο φάκελος που όπως έχει προκύψει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ φέρεται να της τον παρέδωσε νωρίτερα η διευθύντρια της εφορίας της Χαλκίδας και περιείχε 5.000 ευρώ. Το στιγμιότυπο είναι από τις 15 Μαΐου.

υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας

kathimerini.gr

Παράλληλα, σε βίντεο έχει καταγραφεί επιχειρηματίας που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών να φτάνει στην Εφορία κρατώντας έναν φάκελο.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία- θύμα του κυκλώματος που καταγράφτηκε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ να μπαίνει μέσα στην ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 17 Μαΐου, κρατώντας έναν λευκό φάκελο στο χέρι του, μέσα στον οποίο είχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας

kathimerini.gr

Σε μεταγενέστερη συνομιλία υπάλληλος της εφορίας-που έχει συλληφθεί- καλεί τον επιχειρηματία, στις 20 του μήνα και «απαιτεί» να πάει το υπόλοιπο ποσό στην διευθύντρια, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το αρχικό ποσό «μοιράστηκε» από την προϊσταμένη της ΔΟΥ.

Υπόθεση εκβιασμών στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ηχητικά ντοκουμέντα βγήκαν στη δημοσιότητα από τις ενέργειες που προέβαινε το κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα.

Στο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο, καταγράφεται η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας να συνομιλεί με τον λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως ακούγεται, κάποιο τρίτο άτομο χαλάει τη “μοιρασιά” των κερδών.

–Λογιστής: Ο άλλος με εκνεύρισε. Μου λέει «θέλω να πάρω 5 χιλιάδες ευρώ», δεν ξέρω τι θα κάνεις

–Αρχηγός: Ωω

–Λογιστής: Πολύ κλάψιμο. Του λέω, συγγνώμη, άμα πάρεις, εγώ τι πρέπει να πάρω, η προϊσταμένη τι θα πάρει από 1.000 ευρώ. Και κάντο παραπάνω. Εντάξει του λέω θα το δω για παραπάνω, άντε να πάρει μέχρι τα 12. Πολύ κλάψα. Τους βάλαμε στο παιχνίδι τώρα αυτό….

–Αρχηγός: Εντάξει, εσύ υπογράφεις αλλά και εγώ πες στα έχω φτιάξει. Σου έφτιαξα οικονομικά, επιταγές, όλα.

–Λογιστής: Εντάξει τι να πω ρε μωράκι. Δεν μου άρεσε η κλάψα και έχω και έξοδα, ξέρεις

–Αρχηγός: Ναι

–Λογιστής: Του λέω ξέχασέ το αυτό το ποσό. Μου λέει 4 (χιλιάρικα)

–Αρχηγός: Θα πάρει 3 και εντάξει. Άμα πάρει 3 αυτός, θα πάρουμε εμείς από 2 δηλαδή;

–Λογιστής: Κάνε εσύ την πρόσθεση

–Αρχηγός: 10 δεν θα δώσει;

–Λογιστής: Θα σε χρειαστεί και σε άλλη υπόθεση.

–Αρχηγός: Α, δώσε 1 άμα είναι

Σε ένα δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η προϊστάμενη της ΔΟΥ Χαλκίδας να επικοινωνεί με ένα από τα μέλη για τα χρήματα που θα λάβουν από τους “πελάτες”

–Αρχηγός: Ρε συ, αυτοί έχουν φάει 1,5 εκατομμύριο. Τα κάνανε πως τα κάνανε για να ζητήσουν 15 χιλιάδες φόρο. Εκεί πέρα χτύπησε, στην απληστία τους. Δηλαδή 15 χιλιάρικα τους έλειψαν;

Μέλος: Έτσι, γ… τους

–Αρχηγός: Ε ναι, γιατί ήθελαν να ρίξουν και εμάς για ψίχουλα και στην υγειά των κορόιδων

–Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς;

–Αρχηγός: Τίποτα, θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα

–Λογιστής: Προσωρινό 1 εκατομμύριο βγάλε. Τι γαϊδούρια ρε, μου ήρθαν κάτω τους εξήγησα την διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με δύο ελεγκτές. Δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή. Από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ