ΔΣΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η βία δεν έχει θέση σε μία ευνομούμενη Πολιτεία – Κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία

 Αναφορά για κατεπείγουσα δικαστική έρευνα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσός. Να καταλογιστούν αξιόποινες πράξεις και ευθύνες.

NEWSROOM
ΔΣΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η βία δεν έχει θέση σε μία ευνομούμενη Πολιτεία – Κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία

Τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για την επίθεση κατά του αστυνομικού την Τρίτη ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Σχετική αναφορά υπέβαλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός, ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην αναφορά του ο ΔΣΑ ζητάει την έρευνα «για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης εις βάρος αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης χθες Τρίτη 9-3-2021».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ «τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται πως το δικηγορικό σώμα θα συνεχίσει με συνέπεια να είναι αρωγός και της κοινωνίας και της Πολιτείας για την προάσπιση της δημοκρατικού Δικαίου νομιμότητας του Κράτους.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού που έλαβε χώρα χθες, 09.03.2021 στη Νέα Σμύρνη.

Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους» καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ