Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΔΣΑ: Να παραταθούν οι προθεσμίες στις εκκρεμείς υποθέσεις υπερχρεωμένων

Αίτημα προς τις διοικήσεις των Ειρηνοδικείων της Αττικής κατέθεσε ο Σύλλογος για παράταση των δικονομικών προθεσμιών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: Να παραταθούν οι προθεσμίες στις εκκρεμείς υποθέσεις υπερχρεωμένων

Την ανάγκη να δοθεί παράταση των προθεσμιών για την κατάθεση προτάσεων σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε επιστολή του προς τους προϊσταμένους των Ειρηνοδικείων της Αττικής.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρεται πως εξαιτίας της μέχρι σήμερα αναστολής προθεσμιών σύμφωνα με τις διαδοχικές ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων και τη διάταξη του αρθ. 83 παρ. 1γ του ν. 4790/21, η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων λήγει για χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις υπερχρεωμένων την ίδια ημέρα.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης δικηγόρων

DSA.GR

Ειδικότερα, η προθεσμία λήγει στις 4 Ιουνίου 2021, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει ο ΔΣΑ «να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος συγχρωτισμού στις γραμματείες, οι οποίες πρέπει να παραλάβουν τα σχετικά δικόγραφα και τα προσκομιζόμενα έγγραφα έγκαιρα και με τη δέουσα επιμέλεια».

Για το λόγο αυτό, καλεί τους προϊσταμένους των Ειρηνοδικείων προκειµένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγχρωτισµού, να λάβουν τα αναγκαία µέτρα και να παρατείνουν τη σχετική διάταξη για τις δικονομικές προθεσμίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ