Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κακουργηματική δίωξη σε 8 στελέχη για τις συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου

Από τους 8 κατηγορουμένους, οι 6 διώκονται για απιστία και οι 2 για ηθική αυτουργία στην απιστία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακουργηματική δίωξη σε 8 στελέχη για τις συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου eurokinissi

Σε κακουργηματική δίωξη κατέληξε η έρευνα για τις συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση του τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίες ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Μετά από παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, ασκήθηκε η ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή, οκτώ στελεχών της εταιρείας του Δημοσίου ΓΑΙΑ ΟΣΕ και των εταιριών, που ανήκουν στον ιταλικό όμιλο FSI, ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) και Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.

Τα τότε στελέχη των εταιρειών, κατηγορούνται πως δεν υλοποίησαν πλήρως τη σύμβαση της συντήρησης των τρένων, καθώς και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου για ποσά ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα, τα πρώην στελέχη της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρονται να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσής τους, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα αυτά.

Από τους 8 κατηγορουμένους, οι 6 διώκονται για απιστία και οι 2 για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ