Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

e-statistics στην ΕΛΑΣ: Το νέο σύστημα δημοσιοποίησης των στοιχείων για την εγκληματικότητα – Τα στατιστικά του 2020

Για πρώτη φορά, αποτυπώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
e-statistics στην ΕΛΑΣ: Το νέο σύστημα δημοσιοποίησης των στοιχείων για την εγκληματικότητα – Τα στατιστικά του 2020

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ όλα τα στοιχεία για την εγκληματικότητα του 2020, που καταγράφονται και παρουσιάζονται πλέον με νέο αναβαθμισμένο σύστημα και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου, τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο περιβάλλον ασφάλειας της χώρας, καθώς και στη συνολική αστυνομική ανταπόκριση, αποτυπώνεται πλέον στο αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line και ακολουθούν τα πρότυπα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, γι’ αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση τους, για την οποία η ΕΛΑΣ ζητά συγγνώμη. e-statistics ΕΛΑΣ: Τα στατιστικά στοιχεία του 2020 για την εγκληματικότητα

Ειδικότερα, ο τρόπος καταγραφής και κατηγοριοποίησης των στατιστικών στοιχείων εναρμονίζεται από φέτος με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Έτσι, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αντλεί τα στοιχεία απευθείας από το σύστημα Police On Line και εκδίδει τους πίνακες.

Για το λόγο αυτό, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν στοιχεία για σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μπορεί κανείς να δει αν υπάρχει αύξηση ή μείωση στα τελεσθέντα αδικήματα.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Αρχηγείου επισημαίνεται ότι η ίδια διαδικασία θα εφαρμοστεί και για τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία των ετών 2019, 2018 και 2017, αλλά λόγω της εναρμόνισης μπορεί να υπάρχουν «όχι σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα δημοσιευμένα στοιχεία, καθώς αλλάζει ο τρόπος κατηγοριοποίησης».

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, οπότε θα υπάρχουν τα δεδομένα για σύγκριση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία του 2020 για την εγκληματικότητα υπάρχουν στον ιστότοπο της Αστυνομίας: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=81&Itemid=73&lang=

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ