Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Εγκύκλιος Ντογιάκου προς Εισαγγελείς: Αναλάβετε δράσεις για το περιβαλλοντικό έγκλημα

Τι αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εγκύκλιος Ντογιάκου προς Εισαγγελείς: Αναλάβετε δράσεις για το περιβαλλοντικό έγκλημα eurokinissi

Την ανάγκη ανάληψης ενεργειών και δράσεων για την ποινική αντιμετώπιση των προσβολών κατά του περιβάλλοντος επισημαίνει εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου που απευθύνεται στους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας.

«Ως εισαγγελείς, και μέσα στο πλαίσιο των υπηρεσιακών σας καθηκόντων, είναι σαφές ότι πρέπει να αναλάβετε ενέργειες και δράσεις, απομειώνοντες στο μέτρο του δυνατού το περιβαλλοντικό έγκλημα, που επιδεινώνεται συνεχώς, πράγμα που έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα της ζωής όσο και στην οικονομία» σημειώνει ο κ. Ντογιάκος.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή την χθεσινή (5 Ιουνίου) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θεσπίστηκε στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την διατήρηση και ενίσχυση του περιβάλλοντος και με σκοπό την εμβάθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. «Όποιος προστατεύει το περιβάλλον, προστατεύει τη ζωή τη δικιά του και τη ζωή των μελλοντικών γενεών. Ενώ, είναι εμφανές, ότι αυτός που καταστρέφει το περιβάλλον αναιρεί τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις επιβίωσης του ανθρώπου» αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Εγκύκλιος Ντογιάκου στους Εισαγγελείς

Eurokinissi

Εγκύκλιος Ντογιάκου στους Εισαγγελείς: Ορόσημο και οδοδείκτης η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ειδική αναφορά κάνει ο κ. Ντογιάκος στο γεγονός πως η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στη ρύπανση από τα πλαστικά. «Αποτελεί για όλους μας και ειδικά για τους Έλληνες εισαγγελικούς λειτουργούς μία καλή ευκαιρία να σκεφθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε πάνω στο ζήτημα της αποτροπής του ειδικού αυτού περιβαλλοντικού εγκλήματος, του να γίνουν δηλαδή οι θάλασσες και οι ακτές της χώρας μας χωματερές με απορρίμματα από πλαστικά» επισημαίνει και καταλήγει: «Προς μία τέτοια κατεύθυνση, ασφαλώς, η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ορόσημο και οδοδείκτη».

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο Ντογιάκου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ