Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις Παππά περί πλαστότητας για SMS Καλογρίτσα – ΒΙΝΤΕΟ

Από τους συνηγόρους του θα εκπροσωπηθεί και ο λεγόμενος “κόκκινος εργολάβος”. Δεν θα προσέλθει σε απολογία. Τι αναφέρει σε δήλωσή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις Παππά περί πλαστότητας για SMS Καλογρίτσα – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στην απόρριψη των ενστάσεων του κατηγορούμενου Νίκου Παππά ως προς την πλαστότητα των SMS που φέρεται να έλαβε από τον συγκατηγορούμενό του Χρήστο Καλογρίτσα προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο, όπως έκρινε με παρεμπίπτουσα απόφασή του.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε με ομόφωνη απόφασή του πως τα μηνύματα του «κόκκινου εργολάβου» που προσκομίστηκαν στην υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και κρίσιμα για τη διαμόρφωση της κρίσης του δικαστηρίου και πρέπει να αναγνωστούν στη δίκη.

Όπως επίσης αποφάνθηκε, το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας.

Σύμφωνα με την πλευρά των συνηγόρων του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, το ρόλο του Νίκου Παππά στην υπόθεση αλλά και το γεγονός ότι συνομιλούσε μαζί του.

Καλογρίτσα

EUROKINISSI

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ο Καλογρίτσας

Μετά τον Νίκο Παππά και ο επιχειρηματίας γνωστοποίησε δια των συνηγόρων του πως δεν θα προσέλθει να απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως του παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος. Στη δήλωσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιον σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα. Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

 Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει».

Χρήστος Καλογρίτσας

eurokinissi

Τρύφων Αλεξιάδης: Στόχος του νόμου Παππά να μπει τάξη στο άναρχο πειρατικό τοπίο των ΜΜΕ

Στη νομιμότητα των ενεργειών του Νίκου Παππά αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επί ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο, επισημαίνοντας πως υπήρχε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αποσιώπηση γεγονότων από τα υφιστάμενα ΜΜΕ.

Μιλώντας για τις επιλογές Παππά κατά το διάστημα του 2016 που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως ο νόμος που προωθήθηκε ήταν για να μπει τάξη στο άναρχο πειρατικό τοπίο των ΜΜΕ και για να αυξηθούν τα  έσοδα του Δημοσίου. Όπως μάλιστα κατέθεσε με τον Νίκο Παππά αυξήσαμε κατά 280 εκατ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου δεν τηρούσε τη δεοντολογία και ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας τη  πραγματικότητα, υπήρχε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αποσιώπηση γεγονότων.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ channel να υπήρχε, όπως λένε, δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξει αυτή η ισορροπία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση που κρατούσαν απέναντί του τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Τρύφωνας Αλεξιάδης

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ