Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Νέες καταγγελίες από τη γραμματέα Καλογρίτσα για Νίκο Παππά και «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

«Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνέντευξη της κ. Διαμαντή είναι αμείλικτα και δεν μπορεί πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σιωπηλή», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Νέες καταγγελίες από τη γραμματέα Καλογρίτσα για Νίκο Παππά και «ΣΥΡΙΖΑ Channel» eurokinissi

«Λάδι στη φωτιά» στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες στο Ειδικό Δικαστήριο, ρίχνει σημερινή συνέντευξη της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κ. Διαμαντή επαναλαμβάνει ότι ο κ. Καλογρίτσας χρηματοδοτούσε αφειδώς τις προσπάθειες του κόμματος να αποκτήσει δικό του τηλεοπτικό κανάλι και δική του εφημερίδα.

Επιπλέον, δηλώνει ακόμη πως ο Νίκος Παππάς πήγαινε συχνά συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Αρτέμη Αρτεμίου στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα, κυρίως για το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως είπα, ο κ. Καλογρίτσας μάτωνε οικονομικά γι αυτό. Ο κ. Παππάς τον διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω. Μάλιστα άκουσα να ζητά από τον κ. Αρτεμίου να τον διαβεβαιώσει κι αυτός ότι τα χρήματα υπάρχουν. Πράγματι τον επιβεβαίωσε ο κ. Αρτεμίου ότι εκτός από την Κύπρο, υπάρχουν και στην Ελβετία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της σημειώνει πως για το σχεδιαζόμενο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Καλογρίτσας πλήρωνε μισθούς, παρείχε την υποδομή κάθε μορφής, δηλαδή κτίρια γραφείων, απαραίτητο υλικό σε υπολογιστές κλπ και αναζήτηση εξοπλισμού. Ταυτόχρονα ενίσχυε και το κόμμα όσο μπορούσε».

Σημειώνει δε πως κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο «όσα έλεγε με βαριά φωνή ένας κύριος (στέλεχος του κόμματος) που ήταν γι αυτόν τον σκοπό στα γραφεία του Ομίλου Καλογρίτσα: “Χρήστο μου, τα κόμματα δεν ζουν χωρίς χρήματα“».

Σύμπραξη Παππά με Καλογρίτσα

eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ για εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα

Με αφορμή και την συνέντευξη της κυρίας Διαμαντή, η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη σκοτεινή δράση του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά, στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως η σημερινή συνέντευξη της επί 40 χρόνια γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, κ. Ευθαλίας Διαμαντή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε συνδυασμό με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ή αμφιβολιών για τον ρόλο που είχαν ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος των off shore Αρτέμης Αρτεμίου σε μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και μιντιακή υπόθεση διαπλοκής.

«Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνέντευξη της κ. Διαμαντή είναι αμείλικτα και δεν μπορεί πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σιωπηλή», συνεχίζει η ΝΔ και ρωτά:

  1. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του μπαινόβγαιναν στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα προκειμένου να στήσουν το ΣΥΡΙΖΑ channel;
  2. Τι γνωρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκαλυπτική μαρτυρία σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματός του από τον κ. Καλογρίτσα αλλά και για την πληρωμή από μέρους του, μισθών και άλλων διευκολύνσεων;
  3. Ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι μεταφορές μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με τη γραμματέα έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και τον συνταξιδιώτη του κ. Παππά στη Βενεζουέλα Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μάλιστα ζητούσε αυτοκίνητο και φύλαξη για να μην τον κλέψουν στη διαδρομή;
  4. Γνώριζε ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών διαβεβαίωναν τον κ. Καλογρίτσα ότι υπάρχουν τα χρήματα σε Κύπρο και Ελβετία και δεν πρόκειται να τα χάσει;».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το αν τελικά ήξερε ή όχι για τις βαλίτσες που σύμφωνα με τη γραμματέα του επιχειρηματία κατέληγαν στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαντήσει εάν θα μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα ως κοινό συκοφάντη.

Ακόμα εκκρεμούν άλλωστε οι απαντήσεις στις καταγγελίες της μάρτυρος ενώπιων του ειδικού δικαστηρίου για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που από τον κ. Καλογρίτσα κατέληγαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φιλικούς του δημοσιογράφους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ