Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: “Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών” λένε οι συνήγοροι του – Ζητεί να εξεταστεί ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα

Την πρόθεση να κληθούν μάρτυρες και από την πλευρά Καλογρίτσα εξέφρασε ο συνήγορός του Α. Λοβέρδος εάν γίνει δεκτό το αίτημα. Η κατάθεση Βαξεβάνη.

NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: “Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών” λένε οι συνήγοροι του – Ζητεί να εξεταστεί ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα

Τη βούληση του Νίκου Παππά να μην προσέλθει για να απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο εξέφρασαν οι συνήγοροί του κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου την Πέμπτη.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να προσέλθει ως μάρτυρας ο γιος του επιχειρηματία Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. «Έχει σοβαρά προβλήματα υγείας κι από την αρχή είχε διαφωνήσει με το εγχείρημα, αλλά στην κρίση σας. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει κι εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα.

Eurokinissi

Ειδικό Δικαστήριο: Η κατάθεση Βαξεβάνη

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας DOCUMENTO, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος περιέγραψε το πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με το Χρήστο Καλογρίτσα.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας DOCUMENTO ως διευθυντής, όχι ως εκδότης. Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε πυρά, δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Είχα μιλήσει με αρκετούς επιχειρηματίες και με τον Καλογρίτσα. Τελικά, υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου κι θα γίνουμε συνεταίροι» είπε ο Κώστας Βαξεβάνης.

EUROKINISSI

«Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το DOCUMENTO. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “τι είναι αυτά που κάνεις;” Του είπα ότι εγώ αποχωρώ από το Ντοκουμέντο και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει από το DOCUMENTO και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ. κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ. Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της» ανέφερε ο μάρτυρας.

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ