Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ειδικό Δικαστήριο: Την ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκισης επέβαλλε στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή για τον Χρ. Καλογρίτσα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Την αποστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών των πρακτικών με την κατάθεση της ιδιαιτέρας γραμματέως του Καλογρίτσα ζήτησε ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημητρης Ασπρογέρακας. Προσφυγή στο ΕΔΔΑ προανήγγειλαν οι δικηγόροι του Νίκου Παππά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Την ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκισης επέβαλλε στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή για τον Χρ. Καλογρίτσα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή επί τριετία, την ανώτερη που προβλέπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καταδίκασε ομόφωνα το Νίκο Παππά το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδίκασαν οι δικαστές το Χρήστο Καλογρίτσα.

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει ποινή ενός έτους για το Νίκο Παππά και εξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Με την απόφαση του το δικαστήριο διαβιβάζει και τα πρακτικά της δίκης με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμάντη στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της περί διαδρομών μαύρου χρήματος από το γραφείο του επιχειρηματία στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έγραψε το dikastiko.gr το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες είχε κρίνει κατά την έναρξη της διαδικασίας ομόφωνα ένοχους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή που είχε ζητήσει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι δύο κατηγορούμενοι.

τηλεοπτικές άδειες

(EUROKINISSI)

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος στο πλαίσιο των χειρισμών του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» ως συνεργός στο ίδιο αδίκημα. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνωρίστηκε η συνδρομή στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Τηλεοπτικές άδειες: Οι δηλώσεις των δικηγόρων του Νίκου Παππά

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη: 

“Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση τοΣύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται.Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία”.

Η δήλωση του Θεόδωρου Μαντά: 

“Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως  και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία. 

Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου”.

Η δήλωση του Βαγγέλη Γεωργακόπουλου

“Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική”.

τηλεοπτικές άδειες

eurokinissi

Λοβέρδος-Καραχάλιος για απόφαση για τον Χρήστο Καλογρίτσα

“Το ειδικό δικαστηριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παπά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι πέρασε σε ότι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστος Καλογρίτσα. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πραγματι έλεγε την αλήθεια”.

Λοβέρδος - Καραχάλιος

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ