Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Ειδικό Δικαστήριο: Υποβλήθηκε αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης – “Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, Ρασπούτιν” είπε ο Παπαγγελόπουλος

Το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης υπέβαλε η υπεράσπιση Τουλουπάκη. “Απαιτείται το ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας γιατί τώρα καλύπτεται ένα μέρος της διαδικασίας” ανέφερε ο συνήγορος της Β. Χειρδάρης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειδικό Δικαστήριο: Υποβλήθηκε αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης – “Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, Ρασπούτιν” είπε ο Παπαγγελόπουλος eurokinissi

Το ξέσπασμα του πρώην αναπληρωτή υπουργού και το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης – όπως είχε γράψει το dikastiko.gr – κυριαρχούν στη σημερινή συνεδρίαση στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος που υποβλήθηκε για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης είχε υποβάλλει νωρίτερα η πλευρά της κατηγορούμενης εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου βρίσκεται κατηγορούμενη. «Αν συναινεί ο εισαγγελέας και οι διάδικοι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το νόμο. Γιατί να θελουμε ζωντανή μετάδοση; Δεν αρκούν οι δημοσιογράφοι του εντύπου τύπου ή των καναλιών; Όμως απαιτείται το ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας γιατί τώρα καλύπτεται ένα μέρος της διαδικασίας» σημείωσε ο Βασίλης Χειρδάρης, συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη.

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Αποβολή πολιτικής αγωγής

Την απόρριψη του αιτήματος υποστήριξης της κατηγορίας από την πρώην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο, αφού προηγουμένως άκουσε την πρόταση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή.

«Το δικαστήριο διατάσσει την αποβολή της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Αντίστοιχα, η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί το ίδιο, εξηγώντας: «Η μάρτυρας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αλλά και στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην ανακρίτρια είχε υποβάλλει γραπτή Δεν προέκυψε προγενέστερη δήλωση πριν την παρέλευση της πενταετίας που απαιτεί ο νόμος από την τέλεση της πράξης όποτε και έχει παραγραφεί δήλωση».

Ειδικό Δικαστήριο

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ