Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για σκουπιδότοπο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ

Θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται η ρύπανση περιβάλλοντος και τυχόν παραλείψεις των συναρμόδιων φορέων και οργάνων που έχουν την ευθύνη διατήρησης καθαρού του χώρου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για σκουπιδότοπο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ Freepik

Ο σκουπιδότοπος στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα. Συγκεκριμένα τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης.

Ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται η ρύπανση περιβάλλοντος και τυχόν παραλείψεις των συναρμόδιων φορέων και οργάνων που έχουν την ευθύνη διατήρησης καθαρού του χώρου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο στόχαστρο της εισαγγελίας εισέρχονται και όσοι είναι υπεύθυνοι για να προβούν σε ενέργειες αποτελεσματικής αποτροπής τέλεσης νέων πράξεων.

Σκουπιδότοπος στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης: Εικόνες ντροπής

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος σκουπιδότοπος, στη συμβολή της (ανατολικής) Περιφερειακής Οδού και της Εθνική Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (K-12), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Στον υπάρχοντα παράδρομο έχουν απορριφθεί και συνεχίζουν να απορρίπτονται στερεά απορρίμματα κάθε είδους και έχει δημιουργηθεί ένας παράνομος χώρος απόρριψης στερεών αποβλήτων κάθε είδους που ρυπαίνει και υποβαθμίζει καταφανώς το περιβάλλον στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία. Όπως επίσης και ότι: «Δημιουργείται αλγεινή εντύπωση σε όποιον εισέρχεται στην πόλη από ανατολικά».

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Σύμφωνα περυσινό ρεπορτάζ  της ΕΡΤ, εκατοντάδες σακούλες με υλικά ανακαίνισης, τούβλα, πλακάκια, είδη υγιεινής, καρέκλες, καναπέδες, στρώματα, καπνοδόχοι εξαερισμού, πλαστικά μέρη αυτοκινήτων, λάστιχα και άλλα ογκώδη, σχηματίζουν λόφους σε ένα μήκος περίπου 3 χλμ.

Είναι μια διαδικασία που γίνεται συστηματικά, με τις αρχές, δήμους ή την Περιφέρεια να προσπαθούν, να καθαρίζουν κατά διαστήματα αυτά τα σημεία, ωστόσο η απουσία συστηματικών ελέγχων από τις διωκτικές αρχές, διαιωνίζει το φαινόμενο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ