Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Εκλογές: Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και χρηματοδότηση στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής – ΦΩΤΟ

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογές: Ραδιοτηλεοπτικός χρόνος και χρηματοδότηση στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού, ενώ μόλις 13 ημέρες απομένουν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από δώδεκα συνολικά κόμματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές  ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως στον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν δώδεκα εκπρόσωποι κομμάτων, ήτοι τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Ένωση Κεντρώων, Ευ – Κίνηση, Πράσινο και Μωβ, Πατριωτικός Συνδυασμός.

Εκλογές - Συνεδρίαση διακομματικής

Eurokinissi

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Διαμαρτυρία από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στη συνεδρίαση της Διακομματικής

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα επτά κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με το e-ota.gr, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να κατεβάζουν τα συνεργεία του τις αφίσες προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμo για αφισορύπανση. Την ίδια καταγγελία έκανε και ο εκπρόσωπος του Μέρα25, στο οποίο επιβλήθηκε επίσης το σχετικό πρόστιμο, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ