Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Χειροπέδες σε 3 άτομα

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 έλεγχοι ατόμων, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2,6 γραμμάρια ηρωϊνης και 0,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Χειροπέδες σε 3 άτομα eurokinissi

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και προχώρησαν σε 3 συλλήψεις.

Ειδικότερα, αυτές οι δράσεις αναπτύχθηκαν στην πλατεία Σανταρόζα, στα Προπύλαια, και στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Ιεροθέου.

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά

eurokinissi

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 έλεγχοι ατόμων, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2,6 γραμμάρια ηρωϊνης και 0,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά: Ενημέρωση για θέματα Ναρκωτικών

Οι πολίτες για θέματα ναρκωτικών μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση, με τις Υποδιευθύνσεις Διώξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του 3ψήφιου αριθμού 109.

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στo πλαίσιo του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και υλοποιεί πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Νόμος περί Ναρκωτικών

Ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε “μαλακά” και “σκληρά” ναρκωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος συλληφθεί για πράξεις που συνδέονται με τα ναρκωτικά, τιμωρείται το ίδιο, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού (χασίς, ηρωίνη κλπ.).

Δεν απαλλάσσεται της ευθύνης ο συμπτωματικός χρήστης. Ακόμα και μικρή ποσότητα ναρκωτικών να κατέχει θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχει αυστηρό όριο, για το τι θεωρείται μικροποσότητα και τι όχι. Είναι στην κρίση των δικαστικών αρχών να αποφασίσουν κατά πόσο η ποσότητα είναι μικρή και προορίζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του χρήστη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ