Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΕνΔΕ για την επίθεση κατά του Πρ. Ένωσης Εισαγγελέων: Ενέργεια ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα

"Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων όλων των δικαστικών λειτουργών" τονίζει η ΕνΔΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΕνΔΕ για την επίθεση κατά του Πρ. Ένωσης Εισαγγελέων: Ενέργεια ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα freepik

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Μπακέλα: Σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει πυροδοτήσει η παρέμβαση αναρχικών που έγινε έξω από το σπίτι του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα το βράδυ της Δευτέρας όπως έγραψε το dikastiko.gr

ΣΕπίθεση κατά του Ευάγγελου Μπακέλα

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Μπακέλα: Η ανακοίνωση της ΕνΔΕ

“Με αφορμή την προχθεσινή «επίσκεψη» αγνώστων στην οικία του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Ευάγγελου Μπακέλα και την ανακοίνωση που την συνόδευσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι η στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως των εκπροσώπων των ενώσεών τους είναι ενέργεια ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων όλων των δικαστικών λειτουργών”

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Μπακέλα: Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων

«Διαπιστώνουμε  την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που  κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών», σημειώνεται. Ένωση Εισαγγελέων

«Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», καταλήγει η Ένωση.

Θυμίζουμε ότι ομάδα ατόμων που ανήκουν στον αναρχικό χώρο πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησε παρέμβαση στο σπίτι του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Παρέμβαση αναρχικών στο σπίτι του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα

Οι άγνωστοι έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια ενώ σε κείμενο του που έδωσαν στη δημοσιότητα υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη την απελευθέρωση του οποίου ζητούν. 

”Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Όσο κι αν προσπαθούν να κλονίσουν την αξιοπρέπεια μας μέσα από χτυπήματα, εκκενώσεις γκρεμίσματα, φυλακίσεις, εμείς ας δείξουμε τη στήριξη μας με όλα τα μέσα. Μπάτσοι, πολιτικοί, δικαστές η αξιοπρέπεια είναι λέξη που δεν στέκει πλάϊ στην ύπαρξή σας” αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο-διαμαρτυρία.

Σημειώνεται ότι στις 13 Οκτωβρίου, ο Χάρης Μαντζουρίδης προσήχθη -και μετέπειτα συνελήφθη- έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με μία ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ