Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης ζητούν ξανά οι Τούρκοι

Εντελώς...Τουρκικά  και όποτε θεωρούν ότι τους συμφέρει έστω και ως διαπραγματευτικό χαρτί αναγνωρίζουν τη συνθήκη της Λωζάννης αλλά επειδή έχουν περάσει 100 χρόνια ζητούν ... επαναδιαπραγμάτευση!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης ζητούν ξανά οι Τούρκοι

Εντελώς…Τουρκικά  και όποτε θεωρούν ότι τους συμφέρει έστω και ως διαπραγματευτικό χαρτί αναγνωρίζουν τη συνθήκη της Λωζάννης αλλά επειδή έχουν περάσει 100 χρόνια ζητούν … επαναδιαπραγμάτευση!

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. δήλωσε ότι «με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάννη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να καθίσουμε να τα συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας κατηγόρησε την Αθήνα για απόπειρα εγκλωβισμού της Άγκυρας. «Αν δείτε τι υποστηρίζει η Ελλάδα, είναι σαν να μας εγκλωβίζει στις ακτές μας. Με τη βοήθεια του Θεού θα παραιτηθούν το συντομότερο δυνατόν από αυτά τα λάθη τους», ανέφερε.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2017, και μάλιστα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ