Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Επιχείρηση “νόμος και τάξη” στη Μύκονο: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις – “Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι” λέει ο Εισαγγελέας Εφετών, Οδ. Τσορμπατζόγλου – ΒΙΝΤΕΟ

Η αρχή έγινε με ένα παράνομο οίκημα, χτισμένο πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας Μυρσίνη. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχείρηση “νόμος και τάξη” στη Μύκονο: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις – “Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι” λέει ο Εισαγγελέας Εφετών, Οδ. Τσορμπατζόγλου – ΒΙΝΤΕΟ mykonoslive.tv

Έναρξη για την επιχείρηση “νόμος και τάξη” στη Μύκονο σήμανε με την κατεδάφιση σήμερα Πέμπτη ενός αυθαίρετου κτίσματος πάνω στην παραλία της Μυρσίνης και με τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου να επιβλέπει την όλη διαδικασία και να διαμηνύει πως «ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν, είτε όχι κάποιοι».

Ο Εισαγγελέας με το «τρεχαντήρι» – όπως έγραψε το dikastiko.gr – βρίσκεται στο νησί των Ανέμων εδώ και κάποιο διάστημα μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και εποπτεύει της επιχείρησης στη μάχη κατά της τοπικής παραβατικότητας και αυθαιρεσίας.

Επιχείρηση "νόμος και τάξη" στη Μύκονο

dikastiko.gr

«Εκτελείται πρωτόκολλο κατεδάφισης. Εφόσον αυτό είναι ώριμο πρέπει να εκτελείται και να μην μένει στα συρτάρια. Ήταν ένα οίκημα χτισμένο πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας, αυτό είναι παράνομο. Ωρίμασε το πρωτόκολλο μετά από μία μακροχρόνια δικαστική διαδικασία και ήρθε η στιγμή της εκτελέσεως του. Εγώ παρακολουθώ τη νομιμότητα προς όλες τις πλευρές και από όλες τις πλευρές» ανέφερε ο κ. Τσορμπατζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωϊνό» του ΑΝΤ1.

Στην επιχείρηση για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος συμμετείχαν μπουλντόζες και ομάδα 30 ατόμων, παρουσία αστυνομικών αρχών και στελεχών του Λιμενικού, χωρίς την παρουσία όπως αναφέρθηκε των ιδιοκτητών του σπιτιού οι οποίοι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ήταν εκεί και έβγαζαν προσωπικά τους αντικείμενα.

Επιχείρηση “νόμος και τάξη” στη Μύκονο: Έρχονται και άλλες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και άλλες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. «Εφόσον έχουμε ώριμα πρωτόκολλα αυτά θα εκτελεστούν, όποιοι και αν είναι οι στόχοι. Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο ρόλος του κ. Τσορμπατζόγλου στην Μύκονο είναι να συντονίζει, να ελέγχει και να προστατεύει τις αρχές, εφαρμόζοντας το νόμο, όχι μόνο στο επίπεδο των αυθαίρετων κτισμάτων, αλλά στην διαπίστωση παραβάσεων ηχορύπανσης ή άλλων κακουργηματικών πράξεων (ναρκωτικά ληστείες κλπ)

Ήδη, ο Εισαγγελέας Εφετών, μαζί με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί, Νίκο Μπογατίνη, προχώρησαν στο σφράγισμα των 6 εταιρειών του beach bar Principote, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία άλλων αυθαίρετων κτισμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πρόκειται για 7 περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες βρίσκονται σε γνωστές παραλίες της Μυκόνου, για τις οποίες άμεσα θα επιδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατεδάφιση.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως το νόμο, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασης η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται και ο υπεύθυνος θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ