Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή των δικηγόρων στον Κ. Χατζηδάκη για το 400άρι: Τι ζητούν να αλλάξει στην ΚΥΑ

 Σε νέα καταγγελία για την προθεσμία μόλις δύο ημερών για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος των 400 ευρώ προχώρησαν δικηγόροι και επιστημονικοί φορείς σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας. Ζητούν να γίνουν δεκτά και τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστολή των δικηγόρων στον Κ. Χατζηδάκη για το 400άρι: Τι ζητούν να αλλάξει στην ΚΥΑ freepik

Σημείο τριβής μεταξύ δικηγόρων και επιστημονικών φορέων από τη μία πλευρά και κυβέρνησης από την άλλη αποτελεί για άλλη μία φορά η οικονομική ενίσχυση σε ελεύθερους επαγγελματίες ύψους 400 ευρώ.

Αιχμή των επιστημονικών φορέων είναι τώρα μεταξύ άλλων η δυνατότητα μόλις δύο ημερών που δίνεται στην υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 13 Απριλίου.

Βάσει του δεδομένου αυτού όλοι οι επιστημονικοί φορείς μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι, σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας τονίζουν για το ΦΕΚ:

α) ότι χορηγεί μόλις δύο (2) ημέρες προθεσμία υποβολής νέων αιτήσεων υπαγωγής στο ρυθμιστικό της πεδίο και

β) ότι δεν αποσαφηνίζει αν οι αρχικώς υποβληθείσες αιτήσεις που απορρίφθηκαν θα πρέπει να επαναϋποβληθούν ή όχι, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας».

Για το λόγο αυτό ζητούν αφενός την παράταση της προθεσμίας υποβολής νέων αιτήσεων, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τους δικαιούχους, καθώς η προθεσμία των δύο μόλις ημερών που δόθηκε είναι ασφυκτική και αφετέρου να αποσαφηνιστεί ρητά ότι όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση (η οποία δεν έχει γίνει δεκτή), δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση εκ νέου, καθώς η ΚΥΑ δεν περιέχει καμία σχετική ρητή πρόβλεψη (σε αντίθεση με το από 31.3.2021 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, που ρητώς προέβλεπε ότι δεν θα απαιτείται νέα αίτηση από όσους έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις που απορρίφθηκαν).

Ιδιαίτερη αναφορά, στην κοινή επιστολή γίνεται επίσης στην ανάγκη να γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους «για την αύξηση του προς καταβολή συνολικού ποσού εκ των αποθεματικών, την απάλειψη του κριτηρίου του οικογενειακού εισοδήματος και την αντικατάστασή του με το ατομικό και την επιλογή των δικαιούχων με εισοδηματικά κριτήρια όπως έχουν αποτυπωθεί από 22/12/2020 και 9/2/2021 προηγούμενες επιστολές τους».

Αναλυτικά, η επιστολή των επιστημονικών φορέων ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ