Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Επίθεση στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη για το εργασιακό νομοσχέδιο: Έγραψαν σύνθημα με κόκκινη μπογιά – ΦΩΤΟ

"Μόνον ντροπή σε όσους νομίζουν ότι ο δημοκρατικός διάλογος γίνεται με τέτοιους όρους" το σχόλιο του Υπουργού Εργασίας μετά την επίθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη για το εργασιακό νομοσχέδιο: Έγραψαν σύνθημα με κόκκινη μπογιά – ΦΩΤΟ twitter

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι που πραγματοποίησαν την επίθεση έγραψαν σύνθημα με κόκκινη μπογιά στον τοίχο του κτιρίου που στεγάζεται το γραφείο του Υπουργού Εργασίας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Επίθεση στο γραφείο του Γεωργιάδη

EUROKINISSI

Επίθεση στο γραφείο του Γεωργιάδη: Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας στο twitter

“Πριν λίγο δέχθηκα επίθεση στο Πολιτικό μου γραφείο για το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο μας. Μόνον ντροπή σε όσους νομίζουν ότι ο δημοκρατικός διάλογος γίνεται με τέτοιους όρους”

Γεωργιάδης για την δουλειά της Κυριακής: “Με +115% σκοτωμός θα γίνει, προβλέπω φασαρίες για το ποιος θα δουλεύει”

Στο μεταξύ το βράδυ της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Attica TV για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και για το θέμα που έχει προκύψει με τις Κυριακές και τις Αργίες.

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο όσοι εργαζόμενοι εργαστούν Κυριακή ή αργία ως 6η ημέρα εργασίας, θα λάβουν δύο προσαυξήσεις στον μισθό τους. Ειδικότερα ο εργαζόμενος που θα κληθεί να εργαστεί την 6η ημέρα και εφόσον είναι Κυριακή ή αργία θα λάβει προσαύξηση του 75% που υπολογίζεται επί του εκάστοτε καθοριζομένου νομίμου ημερομισθίου ή ωρομισθίου και ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Σχολιάζοντας αυτή την παράμετρο ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι με την προσαύξηση του 115% δεν θα υπάρξει καμία διαμαρτυρία: «Θα δείτε ότι αυτός είναι ο λόγος, που στα εργοστάσια τα οποία έχουμε δώσει το δικαίωμα να εργάζονται και τις Κυριακές, δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαμαρτυρία».

Και συνέχισε: «Δηλαδή αυτούς που αφορά, δεν έχει βγει ένας να διαμαρτυρηθεί, εσένα που σε αφορά τι σε κόφτει;», προσθέτοντας: «Αν δεν θέλει κάποιος να δουλέψει Κυριακή, δεν θα του πει τίποτα κανένας. Αλλά με 115 παραπάνω ημερομίσθιο, σκοτωμός θα γίνει. Πιο πολύ προβλέπω φασαρία για το ποιος θα πάει παρά ποιος δεν θα πάει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ