Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Επιζητούσε “εμμονικά” τον έρωτα σερβιτόρας σε νυχτερινό κέντρο και… εισέπραξε 10.000 ευρώ ποινή από το Δικαστήριο

Η παρενόχλησή της υπαλλήλου από θαμώνα, το μπαράζ μηνυμάτων και οι επιθέσεις, που οδήγησαν το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στην επιβολή αποζημίωσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιζητούσε “εμμονικά” τον έρωτα σερβιτόρας σε νυχτερινό κέντρο και… εισέπραξε 10.000 ευρώ ποινή από το Δικαστήριο FREEPIK

Αποζημίωση για “εμμονικό” έρωτα: Το 2017 εργαζόταν ως σερβιτόρα σε νυκτερινό κατάστημα σε ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου. Σε αυτό τακτικός θαμώνας σχεδόν επί καθημερινής βάσης άρχισε να επιδεικνύει το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν.

Μετά από λίγο καιρό, η υπάλληλος διαπίστωσε πως ο θαμώνας του καταστήματος ενδιαφερόταν ερωτικά. Όπως αναφέρεται επιθυμούσε να συνάψει δεσμό μαζί της και για το λόγο επισκεπτόταν το κατάστημα που εργάζονταν, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, προκειμένου να βρίσκεται κοντά της.

Η ίδια μη ανταποκρινόμενη στην επιθυμία του, άρχισε να απομακρύνεται από αυτόν και να τον αποφεύγει και τότε ο θαμώνας έγινε φορτικός και την παρενοχλούσε, ενώ στη συνέχεια άρχισε να γίνεται και βίαιος και μετά την ακολούθησε και σε άλλο μαγαζί, στο οποίο είχε στο μεταξύ πιάσει δουλειά.

Τα γεγονότα αυτά την γυναίκα να καταθέσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας της, με το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, που επιλήφθηκε να κρίνει ότι την εξύβρισε και την απείλησε μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και ότι την χτύπησε σε δύο περιστάσεις.

Κι έτσι ο «έρωτάς» του με την υπάλληλο θα του στοιχίσει 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την αποζημίωση που όρισε η απόφαση του Δικαστηρίου να καταβληθεί στην ενάγουσα και μάλιστα νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση.

Αποζημίωση για "εμμονικό" έρωτα

Freepik

Αποζημίωση για “εμμονικό” έρωτα: Τα πρώτα επεισόδια μετά την απόρριψη

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, στις 29 Ιανουαρίου 2017 και περί ώρα 05.00, ενώ βρίσκονταν στο κατάστημα, ο θαμώνας προκάλεσε επεισόδιο, κατά το οποίο αφού κράτησε τη σερβιτόρα με δύναμη στα χέρια του ώστε να μην μπορεί η τελευταία να διαφύγει, την έσπρωξε με δύναμη στο πάτωμα, με αποτέλεσμα κατά την πτώση της να τραυματιστεί από θραύσματα γυαλιού και να υποστεί θλαστικό τραύμα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του εναγόμενου ότι λίγο πριν το ως άνω επεισόδιο προηγήθηκε λεκτική εξύβριση από την ενάγουσα, η οποία ήταν μεθυσμένη και του έριξε στο πρόσωπο το ποτό που έπινε και τον τραυμάτισε ελαφρά σπάζοντας στο κεφάλι του το ποτήρι που κρατούσε στα χέρια της.

Επίσης, απορριπτέος ως ουσιαστικά αβάσιμος κρίθηκε από το δικαστήριο και ο ισχυρισμός της ενάγουσας ότι ο εναγόμενος επί καθημερινής σχεδόν βάσεως κατά το μήνα Ιανουάριο 2017 την εξύβριζε δια ζώσης λεκτικά εν ώρα εργασίας και παρουσία των πελατών του καταστήματος.

Αποζημίωση για "εμμονικό" έρωτα

Freepik

Συνέχισε να την παρενοχλεί

Ακόμη και όταν η ενάγουσα ξεκίνησε να δουλεύει περί τα μέσα Φεβρουαρίου του έτους 2017 σε άλλο κατάστημα ο εναγόμενος δεν σταμάτησε να την παρενοχλεί.

Αντιθέτως, επισκεπτόταν τακτικά τον χώρο εργασίας της και επιχειρούσε να επικοινωνεί μαζί της τηλεφωνικά και αποστέλλοντάς της μηνύματα, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά, όμως, τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της, ο εναγόμενος, αδυνατώντας να αποδεχθεί το γεγονός ότι η ενάγουσα δεν επιθυμεί να συνδεθεί μαζί του ερωτικά, απέκτησε εμμονή μαζί της, με αποτέλεσμα να την παρενοχλεί συνεχώς με υβριστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις απειλητικά μηνύματα, όπως άλλωστε και ο ίδιος με τις προτάσεις του συνομολογεί, να την παρακολουθεί στο χώρο της εργασίας της και να δημιουργεί επεισόδια.

Αποζημίωση για "εμμονικό" έρωτα

Freepik

Αποζημίωση για “εμμονικό” έρωτα: Τα υβριστικά μηνύματα

Πλέον συγκεκριμένα αποδεικνύεται ότι τον Μάρτιο του έτους 2017 ο εναγόμενος απέστελνε σχεδόν επί καθημερινής βάσεως πολλαπλά μηνύματα με εξυβριστικό και χυδαίο περιεχόμενο από το κινητό του στο κινητό της ενάγουσας, ενώ παράλληλα από το ίδιο το κείμενο του αποστολέα, προκύπτει η άρνηση της ενάγουσας να ανταποκριθεί στις ορέξεις του, συμπεριφορά που συνεχίστηκε μέχρι και τον Μάιο του ίδιου έτους.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αποτυπώνονται εκατοντάδες μηνύματά του, ενώ αποδείχτηκε ότι τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου 2017 ο εναγόμενος, ο οποίος είχε επισκεφθεί το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν η ενάγουσα, και αφού είχε καταναλώσει αλκοόλ, περίμενε να σχολάσει και έξω από το κατάστημα της επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο, προκαλώντας της εκχυμώσεις αριστεράς μετωπιαίας χώρας και χειλέων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ