Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

“Έρχονται” οι νέοι δικαστικοί υπάλληλοι: “Η εκπαίδευση, προϋπόθεση για την αναβάθμιση απονομής της Δικαιοσύνης” είπε ο Ι. Μπούγας – ΦΩΤΟ

Ορκίστηκε και η 2η Εκπαιδευτική Σειρά των εισαχθέντων στην ΕΣΔΙ δικαστικών υπαλλήλων. Οι 4 άξονες- στόχοι του υπουργείου για τη βελτίωση και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Έρχονται” οι νέοι δικαστικοί υπάλληλοι: “Η εκπαίδευση, προϋπόθεση για την αναβάθμιση απονομής της Δικαιοσύνης” είπε ο Ι. Μπούγας – ΦΩΤΟ ministryofjustice.gr

Στις επάλξεις οι νέοι δικαστικοί υπάλληλοι- απόφοιτοι της ΕΣΔΙ, καθώς πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η ορκωμοσία της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς των εισαχθέντων στη Σχολή και οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα το επόμενο διάστημα στα Δικαστήρια της χώρας, με έμφαση από τον Ι. Μπούγα στην ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας παρευρέθηκε στην ορκωμοσία, συγχαίροντας όλους τους επιτυχόντες, τη Διοίκηση, τους Δικαστές, τους καθηγητές, καθώς και το προσωπικό της ΕΣΔΙ για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην απονομή της.

«Η εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης στην Χώρα μας» τόνισε ο υφυπουργός Ιωάννης Μπούγας, περιγράφοντας και τους 4 στόχους του υπουργείου.

Απόφοιτοι της ΕΣΔΙ: «Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό» λέει ο Ι. Μπούγας

Μία από τις βασικές προτεραιότητες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Όπως τόνισε «στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η βελτίωση και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο οποίος αναλύεται σε 4 άξονες, 1) Κατασκευή νέων και επισκευή υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων, 2) Θεσμικές παρεμβάσεις, 3) Ψηφιακή Δικαιοσύνη και 4) Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης, με την πρόσληψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, ήδη έχουν προσληφθεί συνολικά 535 δικαστικοί υπάλληλοι».

Η πορεία των προκηρύξεων για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Ως προς την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού της Δικαιοσύνης, ο κ. Μπούγας, αναφέρθηκε στην πορεία των τελευταίων Προκηρύξεων, και συγκεκριμένα:

– Στην 3ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, συνολικά 20 κενών οργανικών θέσεων της κατηγορίας ΠΕ, των κλάδων Πληροφορικής, Στατιστικής και Οικονομολόγων και στην 2ΓΒ/2023 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, συνολικά 33 θέσεων του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής. Οι ανωτέρω προκηρύξεις είναι σε εξέλιξη και αναμένονται οι πίνακες των διοριστέων.

– Στην 4532 οικ. /23-1-2023 προκήρυξη προς πλήρωση 73 θέσεων του κλάδου ΠΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ. Ο ανωτέρω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εκκρεμεί η δημοσίευση της με αρ. 58688οικ./29-12-2023 πράξης διορισμού της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου οι ανωτέρω δικαστικοί υπάλληλοι να αναλάβουν υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι 311 εισαχθέντες της 1 ης Εκπαιδευτικής Σειράς στην ΕΣΔι Δικαστικοί Υπάλληλοι, καταρτίστηκαν στη Σχολή, πραγματοποίησαν την πρακτική άσκηση στα Πρωτοδικεία και τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και αφού αξιολογήθηκαν, διορίστηκαν και τοποθετήθηκαν στις θέσεις που προκηρύχθηκαν ανά δικαστική υπηρεσία, κλάδο και κατηγορία εκπαίδευσης.

Τα νέα επιμορφωτικά σεμινάρια

Τέλος, ανέφερε ο κ. Μπούγας, και το 2024 θα συνεχιστούν από την ΕΣΔΙ τα επιμορφωτικά σεμινάρια σε εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους όλων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών.

Το 2023 παρακολούθησαν τα σεμινάρια 678 δικαστικοί γραμματείς, ενώ για το τρέχον έτος 2024 προγραμματίζεται η πραγματοποίηση δώδεκα νέων επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εν ενεργεία Δικαστικούς Υπαλλήλους, με θέματα που άπτονται των καθηκόντων τους, όπως η οργάνωση και διαχείριση της υπηρεσίας, οι κανόνες δεοντολογίας, η διαχείριση του χρόνου κατά την άσκηση της εργασίας τους, η επικοινωνιακή ικανότητα και οι ψηφιακές δεξιότητες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ