Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Έβρος: Ανησυχία για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Ανησυχία για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση στον Έβρο, καθώς οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές και οι προσπάθειες να περάσουν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τις νησίδες του ποταμού, αλλά και η συνηθισμένη εργαλειοποίηση τέτοιων περιστατικών από την Τουρκία έχουν σημάνει συναγερμό στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών για την περισυλλογή 91 μεταναστών, οι οποίοι είχαν παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα σε νησίδα, δίπλα στο χωριό Μαράσια. Σημειώνεται ότι πρόκειται για Κούρδους της φυλής Γεζίντι, οι οποίοι δέχονται συχνά διωγμούς κυρίως από τους τζιχαντιστές του Ιράκ.

Αυτό δεν ήταν και το μοναδικό περιστατικό το τελευταίο διάστημα καθώς “καραβάνια” μεταναστών οδηγούνται σε προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα, αφού η χαμηλή στάθμη του ποταμιού αυτή την περίοδο ενδείκνυται για ανάλογες προσπάθειες.

Σε μόνιμη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για το ζήτημα, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μη μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

OPEN

Μεταναστευτικές ροές στον Έβρο: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ