Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022

Εξωτερικοί φρουροί: Γιατί ζητούν να έχουν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. χαρακτηρίζει απολύτως δικαιολογημένο το αίτημά της για δικαίωμα παροχής στους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης, της υγειονομικής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξωτερικοί φρουροί: Γιατί ζητούν να έχουν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία EUROKINISSI

Το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία αξιώνουν οι εξωτερικοί φρουροί των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υφυπουργό. Την κοινοποιούν στην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, στη Γενική Δ/νση Διαχείρισης ΚαταστημάτωνΚράτησης & Διαχείρισης Κρίσεων, στη Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής & Αντεγκληματικής Πολιτικής, στον Δ/ντη Τ.Ε.Φ.Κ.Κ., στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις (Μέλη Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) και στα Μ.Μ.Ε.

Ολόκληρη η επιστολή της Π.Ο.Υ.Ε.Φ

Θέμα: «Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Το αρχαίο ρητό του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις», που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ ίσως, περιγράφοντας λιτά μα άκρως περιεκτικά στην παρούσα στιγμή, μια ωμή πραγματικότητα που συνεχίζει να υφίσταται για το σύνολο του προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης.

Αφορμή για τα παραπάνω, αποτέλεσε η στάση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου με το άρθρο 38 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή», όπου ουσιαστικά προτείνει με νομοθετική διάταξη, να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του Κράτους, το δικαίωμα παροχής στο πολιτικό προσωπικό του εν λόγω Υπουργείου, είτε στους εν ενεργεία είτε στους συνταξιούχους υπαλλήλους του, της υγειονομικής περίθαλψης από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Επικροτώντας τη στάση αυτή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απλά νιώθουμε περισσότερο σίγουροι από ποτέ.

Για το ότι ξεκάθαρα πλέον φαίνεται, χωρίς καν να υπάρχει ούτε το παραμικρό σημείο αμφισβήτησης, πως όταν θέλει η πολιτική ηγεσία οποιουδήποτε Υπουργείου φυσικά και μπορεί να προστατέψει, να βοηθήσει, να προτείνει, να υιοθετήσει και τελικά να υλοποιήσει αιτήματα των υπαλλήλων του, όπως για παράδειγμα το επί σειρά ετών ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ αίτημα και της δικής μας Υπηρεσίας (που έχει αποτίσει φόρο αίματος για χάρη της ασφάλειας και της ομαλότητας εντός και εκτός των καταστημάτων κράτησης), για το δικαίωμα παροχής στους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης, της υγειονομικής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας, αρκεί βεβαίως να έχει η πολιτική της ηγεσία και την διάθεση να το κάνει.

Και δυστυχώς κύριε Υπουργέ, ύστερα πλέον από σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία της Εξωτερικής Φρουράς δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε πολλά επιμέρους άλυτα και χρονίζοντα ζητήματα, όπως αυτό τώρα της ένταξης της υγειονομικής μας περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, πως έως τώρα δεν είχε καμία διάθεση να σταθεί αρωγός με κανένα τρόπο.

Σήμερα λοιπόν ο χρόνος δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε όλους μας να αναθεωρήσουμε πρακτικές και λόγια. Και σε εμάς μα πολύ περισσότερο σε εσάς, όπου στο παρόν Νομοσχέδιο μπορείτε να προτείνετε την νομοθετική ρύθμιση που θα αποδώσει έστω και μετά από τόσα χρόνια, αυτό που δικαιούται και η Εξωτερική Φρουρά.

Θα επιμένουμε όσο χρειαστεί… Άλλωστε, το γράψαμε και στην αρχή… «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ΕΔΩ: 024.Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωστίκας Γεώργιος 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στιβακτάκης Γεώργιος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ