Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Διετέλεσε και στο παρελθόν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

NEWSROOM
Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ανακοινώθηκαν νωρίτερα, με τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης να αναλαμβάνει ο Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Ειδικότερα, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος, που διετέλεσε και στο παρελθόν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, τώρα αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου υπό την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ι. Σαρμά.

Είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στη διετία 1990-1992, ο 71χρονος νομικός υπήρξε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με υπουργό Δικαιοσύνης τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Freepik

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Νομικός και ακαδημαϊκός

Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας. Είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί τριάντα οκτώ χρόνια, διατελέσας και Κοσμήτωρ αυτής.

Την περίοδο 1981-1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια και έχει πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.

Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ