Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Η Δικαιοσύνη τίμησε τον προστάτη της – Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου – ΦΩΤΟ

«Οι άνθρωποι, δικαστές και νομικοί επιστήμονες, αναζητούμε αποδείξεις. Ο Θεός είναι η απόδειξη» δήλωσε εκπροσωπώντας τον ΔΣΑ ο Θεμιστοκλής Σοφός, πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Δικαιοσύνη τίμησε τον προστάτη της – Δοξολογία για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου – ΦΩΤΟ dikastiko

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο της Αθήνας, Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στον ομώνυμο ναό στο Κολωνάκι και προστάτη της Δικαιοσύνης.

Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία

Της εορταστικής δοξολογίας για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομου. Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία

Στη Μητρόπολη παρέστησαν οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Μπακόλας, ο οποίος προσέφερε αναμνηστικό εγκόλπιο προς τον Μητροπολίτη Μάνης, και πλήθος δικηγόρων και δικαστών. Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία

Στη διάρκεια της τελετής μεταφέρθηκε και μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς όλους τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε «ο Άγιος Διονύσιος να μας ευλογεί, να μας αγιάζει, να μας χαριτώνει και να μας προστατεύει όλους».

Θ. Σοφός: «Καθίσταται η αγάπη ο συνώνυμος όρος της επιείκειας στο νομικό πολιτισμό…»

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θεμιστοκλή Ι. Σοφό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πρώην Αντιπρόεδρο και υποψήφιο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ παρέστησαν οι δύο Αντιπρόεδροι κ. Φώτης Κωτσής και Ευστάθιος Αναλυτής, και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Σοφός ανέφερε μεταξύ άλλων: Άγιος Διονύσιος του Αρεοπαγίτου Δικαιοσύνη δοξολογία

“Σεβασμιώτατε, Ευσεβέστατοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, εκπρόσωποι της δικαστικής λειτουργίας, ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, κ. εκπρόσωποι του Έθνους, σήμερα είναι ημέρα λαμπρή, γιορτάζει ο πολιούχος της πόλης μας και ο προστάτης της Δικαιοσύνης ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου παρίσταται σε αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια, ο Θεός είναι η αλήθεια. Οι άνθρωποι, δικαστές και νομικοί επιστήμονες, αναζητούμε αποδείξεις. Ο Θεός είναι η απόδειξη. Όπως δίδαξε ο διδάσκαλος του Αγίου Διονυσίου, ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος,  Ἐάν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ και τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δε μη ἔχω, γέγονα χαλκός ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. Και ἐάν ἔχω προφητείαν και εἰδῶ τα μυστήρια πάντα και πᾶσαν την γνῶσιν, και ἐάν ἔχω πᾶσαν την πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δε μη ἔχω, οὐδέν εἰμι. Έτσι καθίσταται η αγάπη ο συνώνυμος όρος της επιείκειας στο νομικό πολιτισμό, τον οποίον δίδαξε ο Άγιος Διονύσιος στη Βουλή του Αρείου Πάγου, και συνέδεσε την αρχαιοελληνικό πνεύμα με τη χριστιανορθόδοξη παράδοση.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ