Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων καλεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών

Ηλεκτρονική ψηφοφορία για το άρθρο 40 του σχεδίου Νόμου για την ΕΣΔΙ που προβλέπει την βαθμολόγηση των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών μετά από παρακολούθηση υποχρεωτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων- Έχει ήδη ενημερώσει τη Διεθνή Ένωση Δικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων καλεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών esdi/ende

Σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για το αν συμφωνούν ή όχι με το άρθρο 40 του Σχεδίου Νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που προβλέπει την βαθμολόγηση των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών μετά από παρακολούθηση υποχρεωτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, καλεί την ερχόμενη Δευτέρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωση έχει εκφράσει διαφωνίες για τη συγκεκριμένη πρόβλεψη και αναφέρει πως «η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ενισχύσει τη θέση και τα επιχειρήματα της Ένωσης. Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή των Δικαστών και των Εισαγγελέων».

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωσή μας εξέφρασε την σφοδρή αντίθεσή της στη συγκεκριμένη διάταξη με τις Παρατηρήσεις που κατέθεσε επί του Σχεδίου Νόμου τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στα πολιτικά κόμματα της Χώρας, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της. Ήδη χθες ενημερώσαμε για τις εξελίξεις και την Διεθνή Ένωση Δικαστών. Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις μας και πριν την τοποθέτησή μας στη Βουλή κατά την διαδικασία ακρόασης των φορέων, ζητούμε από τους συναδέλφους- μέλη της Ένωσής μας να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 09.30΄ μέχρι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 20.30΄, απαντώντας σε δύο ερωτήματα:

1)   Συμφωνείτε με το άρθρο 40 του Σχεδίου Νόμου για την ΕΣΔΙ που προβλέπει την διενέργεια εξέτασης και βαθμολόγησης μετά την παρακολούθηση υποχρεωτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων με εισαγωγή του αποτελέσματος στον υπηρεσιακό φάκελο; Και

2)   συμφωνείτε πως η υποβολή των δικαστικών λειτουργών σε γραπτές εξετάσεις απαξιώνει τον θεσμικό τους ρόλο;

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ενισχύσει τη θέση και τα επιχειρήματα της Ένωσης. Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή των Δικαστών και των Εισαγγελέων. Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών: Ανοίγει για 134 σπουδαστές

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απλή και αδιάβλητη και διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου. Γίνεται με την εγγύηση του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας AE που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ψηφιακή πλατφόρμα ΖΕΥΣ, που θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφοφορία μας, έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκλογές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και σε άλλους φορείς και Οργανισμούς.  Για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να συμμετέχουμε στην ψηφοφορία δίνονται παρακάτω αναλυτικές οδηγίες. Για κάθε πρόβλημα ή ερώτηση που θα ανακύψει σχετικά με την διαδικασία, θα είναι στη διάθεση των συναδέλφων οι γραμματείς της Ένωσης στο τηλέφωνο 2132156114, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από ώρα 08.00΄ μέχρι 20.00΄.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσα μέλη της Ένωσης έχουν υποβάλει έως την 26η Νοεμβρίου 2021 τη δήλωση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών: Οδηγίες ψηφοφορίας

Ακολουθούμε τον προσωποποιημένο σύνδεσμο που θα σταλεί από το ZEUS μέσω e-mail. Ελέγχουμε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε το e-mail διαφορετικά επικοινωνούμε με την αρμόδια εφορευτική επιτροπή να επιβεβαιώσουμε το e-mail μας.

Τα επόμενα βήματα λαμβάνουν χώρα στον browser μας (Google Chrome ή Mozilla Firefox)

1.Πατάμε το μπλέ/πράσινο κουμπί “Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα”

2.Πατάμε το πράσινο κουμπί “Εκκίνηση” κάτω δεξιά

3.Κάνουμε κλικ στην απάντηση και αυτή πρασινίζει για να μας δείξει ότι έχει επιλεγεί (δυνατές επιλογές Ναι, Όχι, Λευκό).

4.Πατάμε “Συνέχεια” κάτω δεξιά.

5.Επιλέγουμε μετά το “Υποβολή Ψήφου”

6.Η ψήφος σας έχει υποβληθεί για την συγκεκριμένη κάλπη και σας έχει σταλεί σχετικό email».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ