Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Η επιχείρηση “Ελευθερία” παραμένει στα δικαστήρια: Χωρίς μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και όριο ατόμων στις αίθουσες

Πώς θα λειτουργούν με βάση τη νέα υπουργική απόφαση για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά στο διάστημα έως 15 Ιουνίου 2022.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η επιχείρηση “Ελευθερία” παραμένει στα δικαστήρια: Χωρίς μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και όριο ατόμων στις αίθουσες EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε ισχύ παραμένει η χαλάρωση των μέτρων που είχαν ισχύσει για πάνω από δύο χρόνια και άρθηκαν τον περασμένο Μάιο. Ήδη, από χθες, βάσει και της νέας κοινής υπουργικής απόφασης οι μάσκες στα δικαστήρια δεν ήταν υποχρεωτικές και ακόμη και οι συμμετέχοντες στη σύνθεση της έδρας των Δικαστηρίων δεν τις χρησιμοποιούσαν. Παράλληλα, δεν υπάρχει πλέον ο περιορισμός των 15 ατόμων στις δικαστικές αίθουσες, καθώς και η ανάγκη προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Η νέα κοινή υπουργική απόφαση ορίζει τα μέτρα που θα εφαρμόζονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου αφορά δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Έμμισθα, άμισθα υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία μετέχουν δικαστικοί λειτουργοί.

Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων

EUROKINISSI

Σύμφωνα με την απόφαση στα δικαστήρια, στις εισαγγελίες και στα στρατιωτικά δικαστήρια προβλέπεται:

* Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ή εισαγγελίας, που τοιχοκολλάται στην είσοδο του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας και αναρτάται στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών τους, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ’ ευθύνη τους, για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

* Στα έμμισθα, άμισθα υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” με απόφαση του Προϊσταμένου των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων και υποκαταστημάτων του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και των Κτηματολογικών Γραφείων Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Κω-Λέρου ορίζονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της υπηρεσίας, ο μηχανισμός ελέγχου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού εντός της υπηρεσίας, η τηρητέα διαδικασία για τον αερισμό των κοινοχρήστων χώρων της, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία της, που τηρούνται υπ’ ευθύνη του Προϊσταμένου, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση σε όλους τους χώρους παραμένουν σε ισχύ οι γενικοί κανόνες που αφορούν:

  1. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
  2. Εξαερισμό των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες:www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kaialles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwnκαι www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-thxeimerinh-periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ