Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Υποχρεωτική η μάσκα σε ταξί, πλοία και φαρμακεία – Αναλυτικά η εισήγηση της Επιτροπής

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υποχρεωτική η μάσκα σε ταξί, πλοία και φαρμακεία – Αναλυτικά η εισήγηση της Επιτροπής EUROKINISSI

Μπορεί η χρήση μάσκας να μην είναι πλέον υποχρεωτική σε αρκετά σημεία και δραστηριότητες, ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα να παραμείνει η υποχρεωτικότητα σε ταξί, πλοία και φαρμακεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας θα ισχύει:

Για τα ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

Για τα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Για τα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.

Για τα φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

EUROKINISSI

Πού αλλού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Θυμίζουμε ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που έχουν αριθμημένες θέσεις (τρένα, ΚΤΕΛ) δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Αντίθετα, από σήμερα η υποχρεωτική μάσκα αναστέλλεται σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλαδικές, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων, με σκοπό να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής εν μέσω εξετάσεων και χάσει την εξεταστική περίοδο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ