Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Η ισότητα στον πολιτικό γάμο: Εκδήλωση της ΕΕΔΑ και του ΔΣΑ ενόψει των προωθούμενων ρυθμίσεων

Η επιστημονική ημερίδα στον απόηχο των αντιδράσεων. Τι δηλώνουν οι νομικοί για γάμο ομοφύλων, γονεϊκότητα και δικαιώματα των παιδιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ισότητα στον πολιτικό γάμο: Εκδήλωση της ΕΕΔΑ και του ΔΣΑ ενόψει των προωθούμενων ρυθμίσεων ΔΣΑ

Σημαντική εκδήλωση διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) σε σχέση με το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών που αφορά το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα την ερχόμενη Πέμπτη προχωρούν σε διάλογο για την Ισότητα στον Πολιτικό Γάμο. Ειδικότερα η ΕΕΔΑ και ο ΔΣΑ διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα την την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00-20.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) με θέμα: «Διάλογος για την Ισότητα στον Πολιτικό Γάμο (Γονεϊκότητα και Δικαιώματα των Παιδιών)».

Στο πλαίσιο της ημερίδας προεδρεύουσα θα είναι η Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της ΕΕΔΑ, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, ενώ εισαγωγική ομιλία θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Αλέξανδρος Μαντζούτσος.

Οι εισηγητές της ημερίδας

Στο πλαίσιο της ημερίδας εισηγητές θα είναι οι:

– Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ

 Γεώργιος Λέκκας, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

 Γεώργιος Γεωργιάδης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

 Μαρία – Ευφραιμία Γερασοπούλου, Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ

– Παναγιώτης Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ

– Λίνα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ

 Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού

Όπως αναφέρεται από τον ΔΣΑ η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με περιορισμό των 1.000 διαθέσιμων θέσεων, όπου θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας,ενώ για όσα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο Εγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής: http://www.olomeleia.gr/ >> Αιτήσεις >> Αίτηση συμμετοχής στην εκδήλωση με θέμα: «Διάλογος για την Ισότητα στον Πολιτικό Γάμο».

Στην ανακοίνωση καταγράφεται η παράκληση, να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσες – όσοι προτίθενται πραγματικά να παρακολουθήσουν διαδικτυακά (οι οποίοι θα λάβουν πρόσκληση -μισή ώρα πριν από την έναρξη- στο email που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ