Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

I. Ντογιάκος προς τους Εισαγγελείς: “Οι εξωτερικές φωνές να μην διαπερνούν τα τζάμια του κτιρίου του δικαστικού μεγάρου”

Το μήνυμα για εγρήγορση ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων - Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας ήταν ξεκάθαρος σε όσα είπε σε νέους εισαγγελείς αλλά και τους υπηρετούντες στην Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη και Δ’ Δικαστική Περιφέρεια) ολοκληρώνοντας -για πρώτη φορά- έναν κύκλο επαφών με τους εισαγγελείς όλων των μεγάλων Εισαγγελιών της χώρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
I. Ντογιάκος προς τους Εισαγγελείς: “Οι εξωτερικές φωνές να μην διαπερνούν τα τζάμια του κτιρίου του δικαστικού μεγάρου” eurokinissi

Ένα μεγάλο κύκλο επαφών -για πρώτη φορά από το 2000 και μετά- με τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, ολοκλήρωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Από την Αθήνα και τον Πειραιά και τώρα τη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τους υπηρετούντες στα δικαστήρια, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα επίδειξης σθένους, εργατικότητας και αξιοπρέπειας εκ μέρους τους: “Οι εξωτερικές φωνές, απ’ όπου κι αν προέρχονται πρέπει να σταματούν στα τζάμια του δικαστικού μεγάρου και να μην εισέρχονται εντός του δικαστηρίου”, ήταν το σαφές μήνυμά του.

Παράλληλα ήταν ξεκάθαρος, δεδομένου του κλίματος ενόψει εκλογών “να είστε σε αυξημένη εγρήγορση και ετοιμότητα”, αφού το κλίμα προφανώς θα είναι επιβαρυμένο και πιο φορτισμένο.

Κατάσχεση σπιτιού

Freepik

Ντογιάκος: Στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Ντογιάκος βρέθηκε αρχικά στην Θεσσαλονίκη και μίλησε στους 15 απόφοιτους του Εισαγγελικού κλάδου από την Εθνική Σχολή Δικαστών (ΕΣΔΙ), 14 γυναίκες κι έναν άνδρα, τους οποίους συνεχάρη και εν συνεχεία συμβούλεψε για την προάσπιση του κύρους τους εντός του σώματος αλλά και της κοινωνίας.

“Να λειτουργείτε με σθένος και να να αιτιολογείτε πάντα τις ενέργειές σας”, ήταν η προτροπή του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού της χώρας προς τους νεαρούς συναδέλφους του. Εν συνεχεία ο κ. Ντογιάκος συναντήθηκε με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και εφετών Θεσσαλονίκης αλλά και τους υπηρετούντες στην Δ’ Δικαστική περιφέρεια (από την Φλώρινα έως την Ορεστιάδα).

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την εμπειρία που αποκόμισε από το γεγονός ότι πέρυσι ήταν επιθεωρητής στην εν λόγω περιφέρεια, ζήτησε από το πλήθος των συναδέλφων του (παρόντες περί τους 60, πλην δηλαδή των εχόντων υπηρεσία) να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση ενόψει εκλογών αφού το κλίμα θα είναι φορτισμένο, προσθέτοντας: “Να είστε ανεξάρτητοι και να ακούτε μόνο τη φωνή της συνείδησής σας. Να επιδεικνύετε σθένος σε τυχόν επιθέσεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς απ’ όπου κι αν προέρχονται”.

Απάτη στο Μηχανολογικό Ηρακλείου

Freepik

Ντογιάκος για τα αιτήματα των πολιτών

Παράλληλα ο κ. Ντογιάκος τόνισε πως “πρέπει να απαντούν με επάρκεια και σαφήνεια στα αιτήματα των πολιτών” ενώ έστειλε και μήνυμα επιτάχυνσης. Ζήτησε δηλαδή να είναι σωστά προετοιμασμένοι έχοντας μελετήσει επαρκώς τη δικογραφία ώστε βοηθούν την επιτάχυνση των διαδικασιών: “Δε γίνεται να υπάρχουν δίκες με λίγους μάρτυρες και να διαρκούν σχεδόν ένα χρόνο”, ήταν η αποστροφή του.

Καταλήγοντας τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως “πρέπει να είναι σεμνοί και να συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό στους δικηγόρους (ως συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης) και τους διαδίκους και να φροντίζουν την κοινωνική τους παράσταση στις επαρχίες που υπηρετούν”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ