Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Η προσφυγή του αντιεμβολιαστή-δικηγόρου για να μη γίνει η δίκη του στις 14/1 και η κλήτευση του ως υπόπτου για βαρύ κακούργημα – Απειλεί με μηνύσεις τους εισαγγελείς

Ενώ οι Εισαγγελίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν έρευνα για εγκληματική οργάνωση σε βάρος των “θεματοφυλάκων του Συντάγματος”, ο δικηγόρος αντιεμβολιαστής προσπαθεί με ένδικα μέσα να μπλοκάρει την δίκη στο Εφετείο στις αρχές του χρόνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η προσφυγή του αντιεμβολιαστή-δικηγόρου για να μη γίνει η δίκη του στις 14/1 και η κλήτευση του ως υπόπτου για βαρύ κακούργημα – Απειλεί με μηνύσεις τους εισαγγελείς freepik/facebook/

Αντιεμβολιαστής δικηγόρος: Προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη στις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ανήγγειλε ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του πως υπέβαλλε ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο. Η προσφυγή φέρεται να αφορά την υπόθεση που θα επρόκειτο να δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου στο Εφετείο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Η δίκη αφορά το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος. Αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Να μπλοκάρει

Ο γνωστός δικηγόρος- αντιεμβολιαστής, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του και ζητεί να απορριφθεί η δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την διεξαγωγή της δίκης. Χαρακτηριστικά αναφέρει στον ιστότοπό του στις 9 Δεκεμβρίου:

“ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΟΥ ΤΩΝ 154 ΣΕΛΙΔΩΝ ,

ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,

ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ,

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ,

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ :

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ !

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !

Και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα…”

Επ΄ αυτού θα προτείνει τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Αντιεμβολιαστής δικηγόρος: Η κλήτευση ως υπόπτου για κακούργημα

Όπως αποκαλύπτει όμως ο ίδιος δημοσιοποιώντας την κλήση του από πταισματοδίκη, έχει καταστεί πλέον ύποπτος για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη αφορά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ήδη έχει κλητευθεί ως ύποπτος για τα κακουργήματα της “παράβασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, 301 Ποινικού Κώδικα για συμμετοχή σε αυτοκτονία και 306 παρ. 1, 2 Ποινικού Κώδικα για θανατηφόρα έκθεση”.

Μηνύσεις

Ενώ λοιπόν ο ποινικός κλοιός σφίγγει γύρω από τον δικηγόρο ο ίδιος απειλεί με μηνύσεις. Αναφέρει πως (σήμερα) Τρίτη θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του εισαγγελέα για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, θα υποβάλει αίτηση εξαίρεσης εναντίον του, θα υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του στη Γραμματεία της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, θα ενημερώσει εγγράφως την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και θα ετοιμάσει διεθνή καταγγελία.

Κλείνει λέγοντας πως θα στραφεί και κατά άλλων 3 εισαγγελέων και πως στις 18 Δεκεμβρίου θα καταθέσει στην Πταισματοδίκη τις έγγραφες εξηγήσεις του για τα κακουργήματα για τα οποία έχει κληθεί ως ύποπτος.

Ο πειθαρχικός έλεγχος

Ήδη ο δικηγόρος παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου. Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ