Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του “αντιεμβολιαστή” δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη

Η δίκη του Νίκου Αντωνιάδη προσδιορίστηκε για τις 14/1/2022 στο Β τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σχετικά με τα αδικήματα που σχετίζονται με διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του “αντιεμβολιαστή” δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη

Δίκη Νίκου Αντωνιάδη: Στις 14 Ιανουαρίου, με ταχύτατες διαδικασίες , προσδιορίστηκε η δίκη του “αντιεμβολιαστή” δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη. Η δίκη θα γίνει στο Β’ Τριμελές Εφετειο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Η δίκη έρχεται μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος. Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

δίκη Νίκου Αντωνιάδη

fb

Πειθαρχικό

Ήδη ο δικηγόρος παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας όπως έγραψε το dikastiko.gr

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου. δίκη Νίκου Αντωνιάδη

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Δίκη Νίκου Αντωνιάδη: Εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλη υπόθεση

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την οποία διενεργείται έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τον δικηγόρο επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσας και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. δίκη Νίκου Αντωνιάδη

Σε κάθε περίπτωση, η παραπομπή του δικηγόρου σε δίκη αποτελεί την αρχή της επιχείρησης για συλλήψεις και διώξεις κατά αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διακινούν fake news σχετικά με τον κορονοϊό και παρασέρνουν πολίτες.

Τα χέρια των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών λύνει η νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα και κλειδί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διαφόρων γνωστών αντιεμβολιαστών αποτελεί το υλικό που συγκεντρώνεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το οποίο διακινείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και στην υπόθεση Αντωνιάδη, το υλικό από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδήγησε στην εισαγγελική παρέμβαση και τελικά την άσκηση ποινικής δίωξη εις βάρος του δικηγόρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ