Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ηλεκτρονικά ραντεβού για τους δικηγόρους στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών

Μέσω ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών θα εξυπηρετούνται οι δικηγόροι. Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά ραντεβού για τους δικηγόρους στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών

Σημαντικό βήμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ελλιπούς εξυπηρέτησης στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την έναρξη εφαρμογής για ηλεκτρονικά ραντεβού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ

«Μετά την παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στον Υπουργό Εσωτερικών, προς τον οποίο τέθηκε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των μεγάλων δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων ιδίως στον ορισμό ραντεβού στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών δημιουργήθηκε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για τον ορισμό ραντεβού στο Ειδικό Ληξιαρχείο, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών https://rantevou.ypes.gr, με τη χρήση κωδικών taxisnet» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιο Κουτσοχήνα (μέσω τηλεδιάσκεψης), τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γεώργιο Σταματογιάννη και το Νομικό Σύμβουλο της Ολομέλειας Λάμπρο Αντωνίου, με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες κατά την πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και λοιπά θέματα αρμοδιότητάς του.

Μεταξύ αυτών, η αντιπροσωπεία είχε ενημερώσει τον υπουργό ότι «σε σειρά δημοσίων υπηρεσιών παρατηρείται σε κάποιες πλήρης και σε άλλες μερική αδυναμία επικοινωνίας (τηλεφωνική ή ηλεκτρονική) των συναλλασσομένων με αυτές (πολιτών, δικηγόρων και λοιπών επαγγελματιών) καθώς επίσης και μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό ραντεβού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και για τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ