Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πάτρα: Βίντεο – ντοκουμέντο – από την εξάρθρωση κύκλωματος που διακινούσε λαθραία τσιγάρα /ΒΙΝΤΕΟ

Το οπτικό αυτό υλικό προέρχεται από την παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια της Πάτρας .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Βίντεο – ντοκουμέντο – από την  εξάρθρωση κύκλωματος που διακινούσε  λαθραία τσιγάρα /ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο από την δράση του κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρωνστην Πάτρα, που εξάρθρωσε η αστυνομία, φέρνει στη δημοσιότητα το astinomiko.gr.

Το βίντεο προέρχεται από την παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια της Πάτρας .

Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωση μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά της.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 75.000 πακέτα και συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και 63.000 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί και το παράνομο περιουσιακό όφελος από την δράση των συλληφθέντων ξεπερνούν το 1.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ην δικογραφία “Αρχηγικό ρόλο κατείχαν τρεις από τους συλληφθέντες άνδρες (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός). Οι δύο ημεδαποί άνδρες μετέφεραν, αποθήκευαν και προμήθευαν με λαθραία καπνικά προϊόντα τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία τα διακινούσαν μέσω καταστημάτων τους. Ο αλλοδαπός άνδρας διακινούσε και πωλούσε τα λαθραία καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές, μέσω δικτύου ομοεθνών του, τους οποίους είχε στρατολογήσει.

Επιπλέον,  όπως αποδυκνείεται και από το βίντεο τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν επιχειρήσεις « βιτρίνες», στερούμενων φυσικών καταστημάτων ή γραφείων, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων από τις προαναφερόμενες δραστηριότητες, ενώ κάποια από τα μέλη της οργάνωσης μέσω φυσικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσαν νομιμοποιούσαν επίσης τα παράνομα έσοδα, τα οποία διέθεταν μεταξύ άλλων και για αγορές ή χρήσεις πολυτελών οχημάτων.”

Πηγή: astinomiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ