Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ισίδωρος Ντογιάκος: Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους δικαστικούς λειτουργούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισίδωρος Ντογιάκος: Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο EUROKINISSI

Σε μία καθοριστική παρέμβαση για τον τρόπο που θα υπηρετήσει τη θέση του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχώρησε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος προ ημερών επιλέχθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα αυτά μετά την αναγκαστική αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Βασίλη Πλιώτα.

Ισίδωρος Ντογιάκος

dikastiko.gr

Ισίδωρος Ντογιάκος: Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα» υπογράμμισε στο μήνυμά του προς όλους τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του.

«Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων» τόνισε.

Και κατέληξε: «Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Ισίδωρος Ντογιάκος

eurokinissi

Ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την περασμένη Δευτέρα, όπως έγραψε το dikastiko.gr βάσει της επιλογής του υπουργικού συμβουλίου με την οποία τοποθετήθηκε νέα πρόεδρος του ΣτΕ και η Ευαγγελία Νίκα.

Εξαρχής μεταξύ των υποψηφιοτήτων για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος εμφάνιζε προβάδισμα. Ο έμπειρος αντεισαγγελέας ΑΠ είναι γνωστός από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί αλλά κυρίως από την ανυποχώρητη στάση του την περίοδο της προεδρίας στον Άρειο Πάγο της Βασιλικής Θάνου, που του στοίχισε την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, στην οποία οι συνάδελφοί του πανηγυρικά είχαν εκλέξει εν μέσω μιας σφοδρής πολεμικής ατμόσφαιρας στη Δικαιοσύνη.

Στις 12 Νοεμβρίου 2018 από τύχη (ή κακό χειρισμό των τρομοκρατών) δεν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι έξω από το σπίτι του. Εχει ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις , μεταξύ των οποίων και αυτή της παραπεμπτικής πρότασης για την Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Ντογιάκος θα παραμείνει στην θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. Στο εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1983 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην εισαγγελική επετηρίδα είναι 8ος και στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ήταν πρώτη επιλογή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ