Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα

Επέλεγησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δια περιφοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα EUROKINISSI
Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι από σήμερα ο μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ στη θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επελέγη η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Ευαγγελία Νίκα.
Άρειος Πάγος-ΣτΕ

(eurokinissi)

Άρειος Πάγος: Ποιος είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος εμφάνιζε προβάδισμα. Ο έμπειρος αντεισαγγελέας ΑΠ είναι γνωστός από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί αλλά κυρίως από την ανυποχώρητη στάση του την περίοδο της προεδρίας στον Άρειο Πάγο της Βασιλικής Θάνου, που του στοίχισε την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, στην οποία οι συνάδελφοί του πανηγυρικά είχαν εκλέξει εν μέσω μιας σφοδρής πολεμικής ατμόσφαιρας στη Δικαιοσύνη. 
Ηγεσία της Δικαιοσύνης

eurokinissi

Στις 12 Νοεμβρίου 2018 από τύχη (ή κακό χειρισμό των τρομοκρατών) δεν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι έξω από το σπίτι του. Εχει ασχοληθεί με σοβαρές υποθέσεις , μεταξύ των οποίων και αυτή της παραπεμπτικής πρότασης για την Χρυσή Αυγή. 
Άρειος Πάγος-ΣτΕ

eurokinissi

Ο κ. Ντογιάκος θα παραμείνει στην θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. Στο εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 1983 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2018. Στην εισαγγελική επετηρίδα είναι 8ος και στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ήταν πρώτη επιλογή.

ΣτΕ: Ποια είναι η Ευαγγελία Νίκα

Η Ευαγγελία Νίκα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1984 και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το έτος 2024. Στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Οκτώβριο του 2004. Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, η αντοπρόεδρος του ΣτΕ, έχει λάβει πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Άρειος Πάγος-ΣτΕ

EUROKINISSI

Η ίδια διορίστηκε εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 18.2.84 και το 1986 προήχθη στο βαθμό του Εισηγητή. Στο βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ προήχθη στις 2.8.91 και στο βαθμό του Συμβούλου του ΣτΕ στις 7.10.2004. Στην Διάσκεψη των Προέδρων πριν από ένα χρόνο, όταν είχε προτιμηθεί ο Δημήτρης Σκαλτσούνης, δεύτερη σε ψήφους ήταν η κυρία Νίκα.
Η κυρία Νίκα η οποία είναι σήμερα πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, θα παραμείνει στην θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για δύο έτη. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και στην θέση του αντιπροέδρου προήχθη το Δεκέμβριο του 2019.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η επιλογή των αντιπροέδρων του ΣτΕ (2 για το ΣτΕ και πιθανόν ακόμα ένας εφόσον πρόεδρος γίνει κάποιος εκ των αντιπροέδρων, όπως έγινε με την επιλογή της Ευαγγελίας Νίκα) και του Αρείου Πάγου (5) θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Ιουλίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ