Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

“Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο” – Νέες μαρτυρίες- φωτιά για Πισπιρίγκου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι καταθέσεις δύο νοσηλευτριών του νοσοκομείου του Ρίου για τη στάση της κατηγορούμενης απέναντι στην Τζωρτζίνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο” – Νέες μαρτυρίες- φωτιά για Πισπιρίγκου – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη Πισπιρίγκου, με τις καταθέσεις δύο νοσηλευτριών οι οποίες την περιέγραψαν τυπική, ψυχρή και αποστασιοποιημένη.

«Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει γονείς αντιδρούν διαφορετικά και εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας. Δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα» είπε η νοσηλεύτρια, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.

Πρόεδρος: Υπήρχε δεκτικότητα από την πλευρά κατηγορουμένης για να εκπαιδευτεί;

Μάρτυρας: Μου είχε αναφερθεί ότι μπορεί να έφευγε γιατί ερχόταν ο πατέρας να την πάρει και να μην ολοκλήρωνε τη διαδικασία. Μου το ανέφερε η νοσηλεύτρια ότι δεν ολοκληρώθηκε η σίτιση.  

Πρόεδρος: Πως περνούσε η ώρα στο επισκεπτήριο; Πόσο ήταν; Μία ώρα;

Μάρτυρας: Ερχόταν στο επισκεπτήριο. Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε.

Δίκη Πισπιρίγκου: “Είχε μια άνεση απέναντι στην κατάσταση”, δήλωσε η μάρτυρας

Υποστήριξη κατηγορίας: Στην ανακρίτρια την χαρακτηρίσατε άνετη; Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Υπεράσπιση: Δε σας είχε κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του πατέρα;

Μάρτυρας: Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν ο πατέρας πιο περιποιητικός, έβαλε λαδάκι στο παιδί και το χάιδευε.

«Ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της. Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί. Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος» ανέφερε η νοσηλεύτρια Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου, εξηγώντας πως η μητέρα καθόταν με το παιδί και του εβαζε στο τάμπλετ τραγούδια. «Όταν την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν» ανέφερε.

Πρόεδρος : Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας : Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ