Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κ. Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: “Θέλω η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ζήτημα γρήγορα – Δε συνδέω τον πρωθυπουργό” – Κόντρα με Σκουρλέτη

"Η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση, που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της", είπε ο υπουργός Εργασίας. "Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης;" ρώτησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: “Θέλω η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ζήτημα γρήγορα – Δε συνδέω τον πρωθυπουργό” – Κόντρα με Σκουρλέτη eurokinissi

Αστραπόβροντα έξω από το Κοινοβούλιο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που “σαρώνει” την Αττική, αστραπόβροντα και μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως έγραψε το dikastiko.gr. Η σημερινή διαδικασία “σημαδεύτηκε” από τα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις παρακολουθήσεις.

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις

Eurokinissi

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: “Θέλω η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ζήτημα γρήγορα – Δε συνδέω τον πρωθυπουργό”

«Είμαι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί αυτή η δυσώδης υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτήν την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μη μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων», πρόσθεσε.

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Η πολιτική μου διαδρομή είναι διαυγής. Ωστόσο δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί, από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό για να μη μένουν σκιές. Να διαλευκανθεί για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων», είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, όμως, σημείωσε ότι ενώ ο ίδιος ενδιαφέρεται να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική διάστασή της και «για βαθιά προσωπικούς λόγους», ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πρωτίστως για να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση και γι’ αυτό στοχοποιεί τον πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός, όμως, είναι γνωστό ότι αντέδρασε αμέσως με δύο διαφορετικές αλλά καίριας σημασίας απομακρύνσεις. Αυτή του γγ του πρωθυπουργού και εκείνη του διοικητή της ΕΥΠ. Είναι ένας πρωθυπουργός που έχει επιδείξει σεβασμό για τους θεσμούς. Κυρίως, όμως, στην περίπτωσή μου, και μιλάω ανθρώπινα, είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες, κοινή διαδρομή», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι κάτι κρυφό. Το γνωρίζουν όλοι. Γι αυτό, επαναλαμβάνω, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτήν την υπόθεση. Το λέω και το υπογραμμίζω ακόμα μια φορά ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Άλλωστε αυτή τη δύσοσμη υπόθεση χρησιμοποιούν αυτή την ώρα κάποιοι εις βάρος του».

«Τόσα χρόνια στην πολιτική, μπορεί να έχω κατηγορηθεί για την ιδεολογική μου κατεύθυνση και τις πολιτικές μου επιλογές, αλλά ποτέ, ούτε από τον πιο φανατικό αντίπαλο, δεν έχω κατηγορηθεί για την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου», επεσήμανε ο υπουργός.

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις

eurokinissi

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: “Η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση, που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της”

«Ποτέ στην προσωπική πολιτική μου διαδρομή δεν είχα φανταστεί ότι θα κατετίθετο μια πρόταση δυσπιστίας, με επίκεντρο και δική μου παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Η υπόθεση αυτή, το έχω υπογραμμίσει, είναι σίγουρα δυσώδης. Με βάση αυτά για τα οποία φέρεται να έχει ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, σε εμένα προσωπικά είναι σαφές ότι ορισμένοι πράκτορες 000, για να θυμηθούμε τη γνωστή ελληνική ταινία ή κάποιοι Κλουζώ, για να θυμηθούμε τον Πήτερ Σέλερς, αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν την αστυνομική φαντασία τους, σε βάρος μου», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί οι Κλουζώ άφησαν να διαρρεύσουν αποτελέσματα των ανήθικων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά, προς την κυβέρνηση, ΜΜΕ, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση, πάντως, δεν εξυπηρετούν».

Σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε «ποιος είναι αυτός που επικρίνει σήμερα και παραδίδει ακόμα και μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας, ποιος είναι αυτός που παριστάνει τον εισαγγελέα». Σε αυτό το σημείο, ο κ. Χατζηδάκης απευθύνθηκε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Έχετε ακούσει για τα δύο ειδικά δικαστήρια που έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη. Έχετε ακούσει για τον Μάξιμο Σαράφη και όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έχετε ακούσει ότι έχετε πει τα πάντα και έχετε κάνει τα αντίθετα στη συνέχεια, παραδίδοντας όμως συνεχώς μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας. Έχετε ακούσει για υποκλοπές, που, βεβαιωμένα, σε κάποιες περιπτώσεις γίνονταν σε βάρος δικών σας υπουργών, επί ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς που σήμερα εξεγείρεστε».

«Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξει αυστηρά την κυβέρνηση. Ωστόσο, η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση, που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της», είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από την παρούσα κυβέρνηση, σε δύσκολες συνθήκες.

«Οι βουλευτές της ΝΔ θα απορρίψουμε την πρόταση δυσπιστίας. Τόσο τα δόγματα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ακυβερνησία θα αποτελούσαν σοβαρό πλήγμα για τον τόπο. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Με επίγνωση των όποιων λαθών μας αλλά και συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών. Είναι υποχρέωσή μας, απέναντι στους Έλληνες. Υποχρέωσή μας, απέναντι στην πατρίδα μας», είπε για τη στάση του κόμματος της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία.

H κόντρα Χατζηδάκη-Σκουρλέτη

Ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Εργασίας, κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει αν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ, με πόση άνεση καταλήξατε να λέτε ότι θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας; Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος συμπλήρωσε πως ο κ. Χατζηδάκης ήταν στόχος παρακολούθησης όταν ήταν υπουργός Ενέργειας: «Ήσασταν υπ’ αριθμόν ένα στόχος, τότε που συζητιόταν αν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, αν η Μαγκουάιαρ θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, αν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου, μεγάλα deals». «Σας θέλανε να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια, για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλλουν λύσεις. Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Σκουρλέτης

eurokinissi

Αυτά που είπε ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης. «Εδώ σήμερα είμαι ο παλαιότερος όλων. Τον κ. Χατζηδάκη τον ξέρω από ΟΝΝΕΔίτη, δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του χειραγωγήσιμος», επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης.

«Ρωτάει ο κ. Σκουρλέτης αν θα πάω στη Δικαιοσύνη. Μα η Δικαιοσύνη διερευνά ήδη την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε να κρούσουμε ανοιχτές θύρες», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης. Σε σχέση, δε, με τα θέματα που ήταν εκκρεμή στο υπουργείο Ενέργειας, όταν ήταν στόχος παρακολούθησης, ο υπουργός υπογράμμισε: «Ήταν μια σειρά εκκρεμή θέματα, τα οποία χειρίστηκα αφενός με απόλυτη διαφάνεια και, όπως κάνω πάντοτε, γιατί έχω υπηρετήσει τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργούς, σε απόλυτη γνώση όλων των βασικών θεμάτων από την πλευρά των πρωθυπουργών. Και αυτό ισχύει προφανώς και πολύ περισσότερο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχουμε και αυτήν την επαφή εδώ και δεκαετίες». Άλλωστε, όπως παρατήρησε, και οι ίδιοι οι διάλογοι που ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Για το ζήτημα της αξιοπρέπειας, ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε: «Ποιος μιλάει για πολιτική αξιοπρέπεια; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που η αναξιοπιστία του έχει καταστεί διεθνές ανέκδοτο; Ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πριν μερικούς μήνες έκανε σημαία της πολιτικής του τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο και σήμερα δεν τολμάει να ζητήσει ούτε ένα συγνώμη; Ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτήν την περίοδο έχει δύο ειδικά δικαστήρια στις πλάτες του και που το κόμμα κατηγορείται για σακούλες με μαύρα χρήματα; Παραδίδετε εσείς μαθήματα σοβαρότητας και αξιοπρέπειας στην κυβέρνηση και σε μένα; Ε όχι, μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας από εσάς δεν δέχομαι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ