Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; -Τσίπρας: Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε

Ξεκινώντας τη δεύτερη τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η συζήτηση δεν τοποθετήθηκε στο σωστό της πλαίσιο, τονίζοντας ότι τουλάχιστον τρεις αρχηγοί δεν αφιέρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο στην ουσία του θέματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; -Τσίπρας: Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε eurokinissi

Ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση προς ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας εμμέσως τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρωτολογία του, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και του είπε ότι είναι αυτός που τον είχε υπουργό κι ας μη γελά κάτω από τη μάσκα του. Απευθυνόμενος επίσης στον επικεφαλής του ΜέΡα25, είπε «δεν ξέρω κ. Βαρουφάκη πότε είστε χειρότερος, όταν μιλάτε εντός ή εκτός κειμένου».

Γιατί το #MeToo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν από κάποια χρόνια και γιατί η κ. Μπεκατώρου μίλησε σε μια συζήτηση όχι τυχαία αλλά οργανωμένη από την κυβέρνηση, ρώτησε ο πρωθυπουργός τους υπόλοιπους αρχηγούς. Απαντώντας ο ίδιος τόνισε ότι το έκαναν τώρα γιατί τα θύματα «αισθάνθηκαν ότι έχουν τη δυνατότητα και την ασφάλεια να πουν την ιστορία τους και δεν το έκαναν νωρίτερα γιατί αισθάνονταν αδύναμοι απέναντι σε κάποιους ισχυρούς».

Τόνισε ότι ως κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα πως καθένας μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια, να αντιμετωπίσει, με το τεράστιο θάρρος που χρειάζεται, το θύτη του και να πάψει να αισθάνεται ενοχές. Επεσήμανε πως για τους λόγους αυτούς ακριβώς η κυβέρνηση κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις. Ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων για το οποίο όπως είπε περιμένει παρεμβάσεις και από τους υπόλοιπους συνομιλητές του ώστε να γίνει καλύτερο. Αποκάλυψη υπάρχει, δεν υπάρχει συγκάλυψη τόνισε.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε να δώσει σαφή απάντηση για το ποιο είναι το ένοχο μυστικό το οποίο συνδέει τον ίδιο με την κ. Μενδώνη που δεν του επιτρέπει να την αποπέμψει.

«Να πάρετε κ. Τσίπρα διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος επίσης στον κ. Τσίπρα. «Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας» τόνισε και συμπλήρωσε: «έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε γιατί αυτή η κυβέρνηση τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; Εδώ είμαστε. Κάντε το», είπε.

«Στις 6 Φεβρουαρίου 13.42 δημοσιεύεται η καταγγελία του Νίκου Σ., ανατριχιαστική, γροθιά στο στομάχι στο 2020mag.gr. Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού πέντε ώρες μετά αν και η καταγγελία ήταν ανώνυμη» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε στη συνέχεια πως από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη η ανάμιξη των πολιτικών σταματά.

«Η πολιτική ευθύνη για την παραμονή της κ. Μενδώνη στην κυβέρνηση είναι δική μου κ. Τσίπρα αλλά θα ανέβετε σ’ αυτό το βήμα και θα μας πείτε ποιο είναι το ένοχο μυστικό που μας συνδέει», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2011, ή του 2016 και τόνισε πως «κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή κι αυτό είναι το μήνυμα που θα βγει απ’ αυτή την αίθουσα όταν θα σβήσουν τα φώτα και καταλαγιάσει η τραχύτητα του πολιτικού διαλόγου.

Τόνισε όμως κλείνοντας και την αποτρεπτική διάσταση της προσπάθειας που γίνεται επισημαίνοντας: «και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες του. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Δεν με ενδιαφέρει να καπελώσω το κομματικά το κίνημα metoo, αλλά ως πρωθυπουργός έχω την ευθύνη να το στηρίξω και να το θωρακίσω θεσμικά, και αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα να κρατήσουν μακριά από τις αντεγκλήσεις το κίνημα metoo και είπε ότι οι αποκαλύψεις που γίνονται δεν έχουν κομματικό χρώμα και ταυτότητα, ενώ πρόσθεσε ότι άκουσε λίγα πράγματα επί της ουσίας των προτάσεων που κατέθεσε.

“Τα στόματα που άνοιξαν δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μιντιακή φωτοβολίδα. Πρέπει να λύνονται οι υποθέσει αυτές, και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η αποτροπή, και τώρα και στο μέλλον” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ειδικά στο κομμάτι της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει γίνει πολλή δουλειά από τους βουλευτές, μνημονεύοντας ειδικά την κ.Ράπτη.

“Σας καλώ όλες και όλους να αγκαλιάσουμε αυτή τη δουλειά, ώστε αυτό το απεχθές πρόβλημα να τύχει σωστής αντιμετώπισης και όπου απαιτείται, δίκαιης τιμωρίας” είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις ποινές για τα ζητήματα του βιασμού, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον κ.Τσιπρα ότι γνωρίζει καλά πως από τη στιγμή που ψηφίζεται ένας Κώδικας ισχύει πάντα η ευμενέστερη διάταξη και γι’ αυτό η ΝΔ είχε ασκήσει έντονη κριτική τότε.

“Εμείς είπαμε ότι θα αλλάξουμε τον Ποινικό Κώδικα και επαναφέραμε την δεκαετία και τα ισόβια για τον ομαδικό βιασμό. Τι κάνατε κ. Τσίπρα γι’ αυτές τις διατάξεις; Τις καταψηφίσατε. Ας μας κρίνουν αυτοί που μας ακούνε. Αυστηροποιήσαμε τον ποινικό κώδικα, εσείς καταψηφίσατε αυτή την αυστηροποίηση. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό θα γράψει η ιστορία” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι δεν μπορεί να πάρει απόσταση από τους κ.κ. Πολάκη και Βαξεβάνη “και τα ακραία στοιχεία που καθοδηγούν την πολιτική σας”.

“Έχετε ακραίες φωνές που εξακολουθούν να διακινούν τις ίδιες αθλιότητες και υπονοούμενα στα οποία κι εσείς τεχνηέντως αναφερθήκατε σε αυτά στην δευτερολογία σας. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόσταση από τα ακραία στοιχεία. Το γιατί είναι δικό σας ζήτημα. Είναι μια πραγματικότητα. Εσείς καλλιεργείτε αυτή τη λάσπη, είστε τρισυπόστατος. Τσίπρας Πολάκης Βαξεβάνης το ίδιο πράγμα είναι” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι είχε αξία η συζήτηση στη Βουλή γιατί κάποια πράγματα αποκαλύφθηκαν, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε το θάρρος και ζήτησε από βουλευτή της παράταξής του να ανακαλέσει κάτι με το οποίο “είπα εξ αρχής ότι διαφωνώ”.

“Εσείς δεν είχατε αυτό το θάρρος με δυο τουλάχιστον βουλευτές σας” είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφέρθηκε στα στοιχεία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι δεν τα διάβασε σωστά.

“Θα μπορούσατε να διαβάσετε τα στοιχεία που σας έδωσα. Ότι επί δικών μας ημερών μειώθηκε ο αριθμός των ασυνόδευτων που βρίσκονται στα νησιά και δημιουργήσαμε 1.000 καινούργιες θέσεις σε ένα χρόνο, ενώ εσείς είχατε δημιουργήσει 900. Τα εύσημα για την αντιμετώπιση των ασυνόδευτων προσφύγων τα πήρε αυτή η κυβέρνηση από την Ευρώπη” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι έστειλε επιστολή στους ευρωπαίους ομολόγους του να συμφωνήσουνε στην μετεγκατάσταση ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αναρτήσεις της κ. Αγαπηδάκη -από τις οποίες πήρε διακριτικές αποστάσεις- και είπε πως ότι έγραψε το έγραψε όταν ήταν πολίτης και δεν είχε δημόσιο αξίωμα, όπως έχουν ο κ. Πολάκης και η κ. Ελευθεριάδου. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, άλλο ο πολίτης άλλο ο κρατικός αξιωματούχος”.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας αναφέρθηκε στα όσα γράφονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο και διάβασε ορισμένα από αυτά.

“Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης” “Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Ο κ. Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος”. Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης που κάθεται δίπλα σας. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο υποκριτής. Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχθήκατε”; κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να αναλάβετε μια στοιχειώδη πολιτική ευθύνη, δεν το πράξατε, είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό.

Ανέφερε ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρωτοέκανε την καταγγελία της σε εκδήλωση που οργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και όχι σε εκδήλωση της κυβέρνησης.

«Επιμείνατε στο ότι δεν μπήκαμε στην ουσία των ζητημάτων. Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα και να το καταδικάσουμε όλοι μαζί». Υπογράμμισε ότι όμως υπάρχει και ένα θετικό, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αναδειχτούν σειρά από κρίσιμες δημόσιες καταγγελίες για προσπάθειες συγκάλυψης σε κρίσιμα θέματα, σε μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση σας». «Από την περίφημη κομπίνα του “σκόιλ ελικίκου ” του κ. Βρούτση μέχρι τα πτυχία που δεν είχε ο κ. Διαματάρης που αναγκαστήκατε να τον διώξετε, μέχρι τις μάσκες αερόστατα, μέχρι τα ατοπήματα σας στην Πάρνηθα και την Ικαρία, βγήκαν από το διαδίκτυο και όχι από κάποιο μεγάλο κανάλι», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ατοπήματα δικά του ή της κυβέρνησης του να έχουν μια ευρύτερη δημοσιότητα καθώς το διαδίκτυο φουντώνει, τότε παρεμβαίνει ακόμα και στην ΕΡΤ.

(Δευτερολογία): «Ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό, είδε φως και μπήκε;»

Ανέβασε τους τόνους της κριτικής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την δευτερολογία του στην Βουλή, υπογραμμίζοντας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ερώτημα: «ποιος διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό;».

Ξεκινώντας, απέδωσε στον κ. Μητσοτάκη ότι στην πρωτολογία του «δεν κάνατε στοιχειώδη αυτοκριτική και δεν αναλάβατε πολιτική ευθύνη. Μας είπατε ότι επί κυβέρνησής σας ξεκίνησε το κίνημα #metoo. Με την ίδια λογική στην Αμερική θα έπρεπε να το πιστωθεί η κυβέρνηση Τράμπ».

Αναφέρθηκε στο θέμα της συζήτησης που προκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης: «Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα κλίμα αρνητικό -που το καταδικάζουμε όλοι μαζί. Αλλά το ότι στο διαδίκτυο αναδεικνύονται μία σειρά από δύσκολα ζητήματα δεν το αναφέρατε καθόλου». Σημείωσε ότι θέματα όπως «η επιδότηση στους επιστήμονες με το “σκοιλ ελικικου”, ακόμη και η φωτογραφία στην Πάρνηθα, η επίσκεψη στην Ικαρία, δεν βγήκαν από τα μεγάλα κανάλια αλλά από το διαδίκτυο».

Επανήλθε στο ζήτημα της συνεδρίασης και ρώτησε ξανά τον πρωθυπουργό «γιατί δεν αποπέμπει τη Λίνα Μενδώνη» και ακολούθως υποστήριξε: «Η ουσία του ζητήματος είναι ότι στις 6 του μηνός είχαμε δημόσια καταγγελία από το Νίκο Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Η κυρία Μενδώνη βγήκε στις 8 του μηνός και είπε ότι “ο κ. Λιγνάδης δεν άντεξε το κλίμα των φημών και υπέβαλε την παραίτησή του”. Την ίδια μέρα είπε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για Λιγνάδη. Ενώ από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από τον χώρο των καλλιτεχνών υπήρχε το ερώτημα γιατί δεν προχωράτε σε ενέργειες; Και ενώ ο δικηγόρος του Νίκου Σ., ο κ. Βλάχος είχε πάει στην εισαγγελία και ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να κινηθεί. Δεν τις ακούσατε αυτές τις δηλώσεις; Και στις 15 του μηνός ο κ. Ταραντίλης έλεγε κομπιάζοντας ότι “ο σκηνοθέτης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους”. Η κυρία Μενδώνη είπε ότι “ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος και εξαπατηθήκαμε”. Ποιος εξαπατήθηκε και ποιος τον διόρισε στο Εθνικό; Η κ. Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Ποιος τον διόρισε, είδε φως και μπήκε;».

Απάντησε και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης και επέστρεψε τις κατηγορίες ξεκινώντας από την κυρία Αγαπηδάκη: «Θελήσατε να μου επιρρίψετε την ευθύνη για δηλώσεις στελεχών και για τις αναφορές στο διαδίκτυο. Δεν έχετε πει κουβέντα για τη μέγιστη αθλιότητα του κ. Χρυχοχοΐδη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 άτομα στο Μάτι. Την ίδια στιγμή επιλέξατε να μην σας συνοδεύει η κυρία Μενδώνη αλλά η κυρία Αγαπηδάκη. Δεν την γνωρίζω, και θέλω να με ενημερώσει για τη δουλειά της με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αν καταδέχεται να συνομιλεί με εγκληματικά ανήθικους». Θύμισε παλαιότερες αναρτήσεις της κυρίας Αγαπηδάκη στο διαδίκτυο: «Μία ανάρτησή της ήταν: “Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι”, “Τσίπρα εμείς θέλαμε να φύγετε με εκλογές, εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού”, “Αλέξη είσαι εγκληματικά ανίκανος”». Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Πάτε καλά; Προφανώς δεν έχετε εικόνα τι έχετε μαζέψει δίπλα σας. Έρχεστε εδώ και μας κάνετε μαθήματα. Θέλετε να αναφερθούμε στα τρολ του διαδικτύου; “Έτσι κυβερνούσε το δολοφονικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ”, έγραφε ο κ. Ρωμανός, το άλλο αστέρι ή “έχουμε να κάνουμε με συμμορία, με συνωμοσία βενεζουαλοποίηση”. Δεν μιλάμε για δημοσιογράφους, αλλά για στελέχη σας. Αυτοί είσαστε κ. Μητσοτάκη. Που ήλθατε και είπατε στη Βουλή αυτά που έγραφε το Μακελειό, ότι η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές με την Χούντα». Θύμισε και τα τελευταία δημοσιεύματα «για την βίλα του 1.000.000 των κ. Παπαχρήστου και Κουρτάκη τα οποία στήριζε με ανακοινώσεις της η ΝΔ».

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε: «Καλά κάνατε, αλλά καμία αλλαγή δεν έχει αξία αν δεν αναλαμβάνουμε εμείς πρώτοι την πολιτική ευθύνη… Αφήστε αυτό τον λαϊκισμό, για τους ποινικούς κώδικες. Πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης είπε πάλι ψέματα για τη μείωση των ποινών για τα σεξουαλικά αδικήματα επί ΣΥΡΙΖΑ. Παλαιότερα είχαμε μεγαλύτερες ποινές που δεν εκτίονταν, τώρα έχουμε μικρότερες ποινές που όμως θα εκτίονται». Για τις αιτιάσεις που έχουν ακουστεί από στελέχη τής ΝΔ περί ευνοϊκών διατάξεων για τους βιαστές είπε: «Μην με τσιγκλάτε να πω ότι η μόνη περίπτωση που χρησιμοποιήθηκαν οι ευνοϊκές διατάξεις για τους βιαστές ήταν στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, όταν πήγαιναν και βουλευτές της ΝΔ και κατέθεταν».

Αναφέρθηκε σύντομα στα προβλήματα δημοκρατίας λέγοντας: «Είναι πρόβλημα της Δημοκρατίας ο τρόπος που υπολειτουργεί το Κοινοβούλιο, ότι εξουσιοδοτούν οι βουλευτές τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων να ψηφίζουν…Είναι πρόβλημα της Δημοκρατίας ο τρόπος που χρηματοδοτούνται τα μέσα ενημέρωσης όπου το επιτελικό κράτος αποφασίζει, ποιο μέσο θα ενισχυθεί και ποιο όχι. Είναι πρόβλημα Δημοκρατίας οι παρεμβάσεις στην ΕΡΤ ή η πρόσφατη ενίσχυση στα τηλεοπτικά κανάλια με νόμο που περάσατε. Είναι πρόβλημα ότι απολύονται δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα γιατί γράφουν ρεπορτάζ που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση».

Κλείνοντας, επανήλθε στο αίτημα για αποπομπή της Λίνας Μενδώνη: «…Ακόμη και στελέχη της ΝΔ ζητούν την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη… Κρατήστε την, αλλά θα είναι απέναντί σας οι δυνάμεις της κοινωνίας, δυνάμεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο ακόμη και φωτισμένοι άνθρωποι της Δεξιάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ