Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Κ. Τσιάρας: Εντολή για έλεγχο πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους ιατροδικαστές της Πάτρας – BINTEO

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Εντολή για έλεγχο πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους ιατροδικαστές της Πάτρας – BINTEO eurokinissi

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση στην Πάτρα καθώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παραπτώματα που ίσως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τσιάρας για Πάτρα

eurokinissi

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009» αναφέρει σε επιστολή που έστειλε σήμερα και την αποστολή της οποίας είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr

Την αποστολή της σχετικής επιστολής είχε μάλιστα προαναγγείλει ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» το περασμένο Σάββατο. Ο υπουργός είχε κάνει λόγο για «αστοχίες και λάθη» στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα και είχε επαναλάβει την πρόθεσή του για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των ιατροδικαστών που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

«Από την πρώτη στιγμή έστειλα επιστολή στον Καρακούκη, για να ερευνήσει για τα όποια στοιχεία μπορεί να προκύψουν» είπε και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών ανάλογα με την έκβαση της διερεύνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του dikastiko.gr

Όπως είχε αναφέρει το dikastiko.gr με τη νέα επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης θα ζητήσει ρητώς από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη να γίνει πειθαρχικός έλεγχος για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των δυο πρώτων κοριτσιών που χάθηκαν, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα- Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσόλια- Μάρτιος 2020) και να διακριβωθεί τι συνέβη με αυτές βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6. Με βάση αυτό το άρθρο ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών διεξαγάγει έρευνα αφού όπως προκύπτει προΐσταται όλων των ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Τσιάρας θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αλλαγές στην ιατροδικαστική υπηρεσία. «Η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας» τόνισε και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ