Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κ. Τσιάρας: Έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι φέτος θα ολοκληρωθεί το πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων με τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Στον αγιασμό στα δικαστήρια της Λάρισας παρευρέθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ο οποίος τόνισε ότι έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Κ. Τσιάρας: Έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο χώρο της δικαιοσύνης για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, απαντώντας σε παθογένειες και προβλήματα που λιμνάζουν, αλλά και για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη κοινωνία ότι η προσπάθεια είναι συνολική και γίνεται από όλους μας».

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σημειώνοντας πως «είναι μεγάλη ανάγκη να επισπεύσουμε την πολιτική δίκη». Τόνισε δε ότι «η πιλοτική δίκη η οποία προβλέπεται, θα λειτουργήσει κυρίως υπέρ των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Επίσης είπε ότι φέτος θα ολοκληρωθεί το πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων με τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών. Κ. Τσιάρας: Έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

«Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να αναμορφώσουμε ουσιαστικά και να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ανάγκη το δικαστικό σύστημα», τόνισε ο υπουργός για να επισημάνει πως «σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά».

Μιλώντας για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των δικαστηρίων σε Λάρισα και Καρδίτσα, ο υπουργός είπε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικαστηρίων». Κ. Τσιάρας: Έρχονται ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

«Είναι μια πρωτοποριακή κοινή δράση του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να εκπονήσουμε σε πολύ ταχύ χρόνο τις απαραίτητες μελέτες και να ενταχθεί από την άλλη πλευρά στο αναμορφωμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο ιστορικών δικαστικών κτιρίων», είπε καταλήγοντας ο κ. Τσιάρας.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ