Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κ. Τσιάρας: Θέλουμε Δικαιοσύνη πιο φιλική προς τα παιδιά – Ο ρόλος της νέας δομής “Σπίτι του Παιδιού”

Το «Σπίτι του Παιδιού»  αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, bullying, κ.λπ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Θέλουμε Δικαιοσύνη πιο φιλική προς τα παιδιά – Ο ρόλος της νέας δομής “Σπίτι του Παιδιού” ypourgeio

Τσιάρας “Σπίτι του Παιδιού”: Το σχεδιασμό για σύγχρονες και αξιόπιστες δομές που παραδίδονται στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίηση παιδιών που υφίστανται κακοποίηση παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και επιθεώρησε το «Σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο μαζί με τον  υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές» (πρώην «Θέμις Κατασκευαστική») Θανάση Γιάνναρη. Τσιάρας "Σπίτι του Παιδιού"

Το «Σπίτι του Παιδιού»  αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, bullying, κ.λπ.

Ειδικότερα, το «Σπίτι του Παιδιού» στην Αθήνα, έχει σήμερα  πλήρως ανακαινισθεί, έχουν γίνει οι αναγκαίες συνδέσεις κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ)  και ήδη οι υπάλληλοι (που στεγάζονταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης) έχουν μετεγκατασταθεί στα νέα γραφεία στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στη Λεωφόρο Αλίμου.

Τσιάρας “Σπίτι του Παιδιού”: Θέλουμε Δικαιοσύνη πιο φιλική προς τα παιδιά

Για μία Δικαιοσύνη πιο φιλική προς τα παιδιά, με ακρόασή τους  σε ειδικό και προστατευμένο περιβάλλον, αλλά και με ποινικές διαδικασίες που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών μίλησε ο κ. Τσιάρας.

«Δημιουργούμε και παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη σύγχρονες και αξιόπιστες δομές. Τηρούνται έτσι οι δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των ανηλίκων και αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίησή τους» τόνισε. Τσιάρας "Σπίτι του Παιδιού"

Η καθυστέρηση της λειτουργίας των “Σπιτιών του Παιδιού” οφείλεται στις χρονοβόρες διαδικασίες για τη στέγαση και τον εξοπλισμό αυτών και αφετέρου στο γεγονός ότι αυτές οι δομές δεν είχαν ενταχθεί διοικητικά σε συγκεκριμένη διεύθυνση ή τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τελικά, το πρόβλημα αυτό λύθηκε με τον νέο οργανισμό του υπουργείου, καθώς έγινε εφικτή  η στελέχωση τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο, αφενός προβλέπεται η κατάργηση 19 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και αφετέρου προβλέπεται η σύσταση μιας νέας δομής, η οποία θα λειτουργεί με την μορφή ΝΠΔΔ.

«Ρυθμίστηκαν οι τεχνικές παράμετροι προς αντιμετώπιση των πρακτικών δυσχερειών που είχαν εντοπισθεί και πλέον το «Σπίτι του Παιδιού» της Αθήνας τίθεται προς λειτουργία με αποτελεσματικότητα και οργανωτική επάρκεια» σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, αναφερόμενος στις ενέργειες, συνεχείς παρεμβάσεις και διαρκή συνεργασία με φορείς, όπως η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

«Έγινε άρση των διοικητικών, κτιριακών και οργανωτικών εμποδίων με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία των Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων (θεσμός «Σπίτια του Παιδιού»)» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Γιάνναρης τόνισε ότι «η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη κρατικής μέριμνας, προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ