Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

«Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό δικαστικών λειτουργών σήμανε η ΕνΔΕ – Τι λέει σε επιστολή της προς την αρμόδια Επιτροπή

Τη λήψη άμεσων μέτρων για τον εμβολιασμό των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των υπαλλήλων των δικαστηρίων τονίζει η Ένωση. Επισημαίνει πως παρά τις εξαγγελίες για προτεραιότητα σε αυτούς για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, δεν έχουν υλοποιηθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό δικαστικών λειτουργών σήμανε η ΕνΔΕ – Τι λέει σε επιστολή της προς την αρμόδια Επιτροπή Freepik

Η μία μετά την άλλη οι δικαστικές Ενώσεις επισημαίνουν την ανάγκη εμβολιασμού των δικαστικών λειτουργών και των υπαλλήλων, ενόψει μάλιστα της κυβερνητικής πρόθεσης για διεύρυνση της λειτουργίας των δικαστηρίων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά το αίτημα για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που υπέβαλε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ήρθε και η επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕνΔΕ) προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως επισημαίνει η ΕνΔΕ «παρά την ευπρόσδεκτη απόφαση της Επιτροπής σας για εμβολιασμό των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών ως «προσωπικού προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους», μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της» σημειώνει.

Και τονίζει χαρακτηριστικά πως «θεωρούμε ότι η ασφαλής λειτουργία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, συνέχεται άμεσα με τον εμβολιασμό του προσωπικού της, ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού των προσώπων που αφορά και του ήδη προχωρημένου σταδίου υλοποίησης του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, ο άμεσος εμβολιασμός των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων δεν πρόκειται να επιβαρύνει το πρόγραμμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Προς

την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

κ. Μαρία Θεοδωρίδου

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκπροσωπώντας 2.800 Δικαστές και Εισαγγελείς, οφείλει να ενεργεί αποτελεσματικά για την ενημέρωση των μελών της, για ζητήματα που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού και τη διαδικασία των εμβολιασμών με σκοπό τη διασφάλιση των συνθηκών ομαλής επαναφοράς της πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρά την ευπρόσδεκτη απόφαση της Επιτροπής σας για εμβολιασμό των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών ως «προσωπικού προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους», μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της. Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε ότι παρά την κορύφωση της πανδημίας, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δηλωθεί η πρόθεση για άμεση διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των Δικαστηρίων. Θεωρούμε ότι η ασφαλής λειτουργία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, συνέχεται άμεσα με τον εμβολιασμό του προσωπικού της, ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού των προσώπων που αφορά και του ήδη προχωρημένου σταδίου υλοποίησης του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, ο άμεσος εμβολιασμός των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων δεν πρόκειται να επιβαρύνει το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς αυτή την κατεύθυνση και την σχετική ενημέρωσή μας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ