Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

“Καμπανάκι” της μειοψηφίας ΕνΔΕ για τις προαγωγές: “Πληροφορίες για πολλές αρνητικές εισηγήσεις κατά δικαστών – εισαγγελέων στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο”

Η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων ζητεί να μην ληφθούν υπόψιν στην αξιολόγηση των προαγωγών “πειθαρχικά παραπτώματα ήσσονος σημασίας που έχουν τελεστεί προ πενταετίας και πλέον έχουν παραγραφεί”, αλλά και “...μικρές καθυστερήσεις και συγκυριακές υπηρεσιακές υστερήσεις σχετιζόμενες ιδίως με προβλήματα υγείας, οικογενειακά προβλήματα”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Καμπανάκι” της μειοψηφίας ΕνΔΕ για τις προαγωγές: “Πληροφορίες για πολλές αρνητικές εισηγήσεις κατά δικαστών – εισαγγελέων στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο” EUROKINISSΙ

Για αναστάτωση και αγωνία στους δικαστικούς κύκλους, μιλάει σε ανακοίνωσή της η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) υπό τον Χριστ. Σεβαστίδη, με αφορμή τις προαγωγές των δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως περιγράφεται υπάρχουν “πολλές αρνητικές εισηγήσεις”, γεγονός που προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η μειοψηφία του ΔΣ της ΕνΔΕ μάλιστα ζητεί να μη ληφθούν υπόψιν στην υπηρεσιακή εξέλιξη:

-“πειθαρχικά παραπτώματα ήσσονος σημασίας που έχουν τελεστεί προ πενταετίας και πλέον έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ 1 και 124 παρ. 4 ΚΟΔΚΔΛ, πολύ περισσότερο όταν δεν λήφθηκαν υπόψη κατά τις προαγωγές προηγούμενων χρόνων”

-”μικρές καθυστερήσεις και συγκυριακές υπηρεσιακές υστερήσεις σχετιζόμενες ιδίως με προβλήματα υγείας, οικογενειακά προβλήματα ή αυξημένη λόγω των συνθηκών χρέωση, που εύλογα μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας στη διάρκεια του μακρού υπηρεσιακού του βίου”

Μάλιστα το αίτημα συνδυάζεται με τη διαπίστωση ότι αυτά τα ζητήματα “δεν θα πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο για την υπηρεσιακή εξέλιξη, όταν η συνολική πορεία του δικαστικού λειτουργού είναι θετική”, σημειώνοντας παράλληλα ότι “με σεβασμό στην κρίση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπηρεσιακή πορεία κάθε δικαστικού λειτουργού είναι ένας διαρκής αγώνας υπό δύσκολες συνθήκες και μια συνεχής προσπάθεια για υπηρεσιακή συνέπεια”.

ΕνΔΕ

antimolia.gr

Μειοψηφία ΕνΔΕ: Ολόκληρη η ανακοίνωση

Για τις επικείμενες προαγωγές

Τις επόμενες ημέρες επίκεινται οι κρίσεις για τις προαγωγές πολλών συναδέλφων όλων των βαθμών από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ. Το στάδιο αυτό για τους συναδέλφους που βρίσκονται υπό προαγωγή αποτελεί κομβικό σημείο για τη σταδιοδρομία τους. Οι πληροφορίες για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού αρνητικών εισηγήσεων έχει δημιουργήσει αναστάτωση και αγωνία στους ενδιαφερόμενους. Με σεβασμό στην κρίση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπηρεσιακή πορεία κάθε δικαστικού λειτουργού είναι ένας διαρκής αγώνας υπό δύσκολες συνθήκες και μια συνεχής προσπάθεια για υπηρεσιακή συνέπεια. Πειθαρχικά παραπτώματα ήσσονος σημασίας που έχουν τελεστεί προ πενταετίας και πλέον έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ 1 και 124 παρ. 4 ΚΟΔΚΔΛ, πολύ περισσότερο όταν δεν λήφθηκαν υπόψη κατά τις προαγωγές προηγούμενων χρόνων, μικρές καθυστερήσεις και συγκυριακές υπηρεσιακές υστερήσεις σχετιζόμενες ιδίως με προβλήματα υγείας, οικογενειακά προβλήματα ή αυξημένη λόγω των συνθηκών χρέωση, που εύλογα μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας στη διάρκεια του μακρού υπηρεσιακού του βίου, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο για την υπηρεσιακή εξέλιξη, όταν η συνολική πορεία του δικαστικού λειτουργού είναι θετική.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διαδικασία των προαγωγών στον επόμενο βαθμό. Το προεδρείο της Ένωσης που έχει το βάρος της εκπροσώπησης των συναδέλφων οφείλει έγκαιρα να λάβει θέση σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα και να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης,

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ευθαλία Κώστα, Ειρηνοδίκης

Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ